Alessandro Gamberini, chemat la naţionala Italiei în locul lui Cannavaro

Fundaşul echipei AC Fiorentina, Alessandro Gamberini, a fost chemat, luni seară, de selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni, pentru a-l înlocui pe căpitanul Fabio Cannavaro, care s-a accidentat şi va rata turneul final al Campionatului European.

11 afișări
Imaginea articolului Alessandro Gamberini, chemat la naţionala Italiei în locul lui Cannavaro

Alessandro Gamberini (Imagine: Mediafax/AFP)

În vârstă de 26 de ani, Gamberini are doar două selecţii la naţionala Italiei, ambele în meciuri amicale, cu Africa de Sud, în noiembrie 2007 şi Portugalia, în februarie 2008.

Fundaşul central este titular la echipa la care evoluează şi românul Adrian Mutu, Fiorentina, pentru care a disputat 31 de partide în Serie A, marcând un gol.

Gamberini va ajunge marţi după-amiaza în cantonamentul Italiei de la Baden pentru a-l înlocui pe căpitanul "squadrei azzurra", Fabio Cannavaro, care s-a accidentat la glezna stângă la antrenamentul de luni şi nu va evolua la Campionatul European, care va începe sâmbătă.

Câştigător al Balonului de Aur în 2006, Cannavaro a rămas întins pe teren timp de 20 de minute după un contact cu Giorgio Chiellini, în timpul unui meci de antrenament. Fabio Cannavaro a fost scos de pe teren cu targa şi a fost transportat la spitalul din Modling, pentru a fi supus unui control medical amănunţit. Apoi jucătorul a fost dus la un spital din Viena.

Italia este adversara României în grupa C, cele două echipe urmând să se întâlnească la 13 iunie. Italia mai joacă la Euro-2008 cu Olanda (9 iunie) şi Franţa (17 iunie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici