ALEX FERGUSON şi-a anunţat retragerea. Reacţiile personalităţilor din fotbal

Fostul portar al echipei Manchester United, Peter Schmeichel, a declarat că este "şocat şi trist" de vestea retragerii lui Alex Ferguson, subliniind că nu credea că "acea zi va fi astăzi".

365 afișări
Imaginea articolului ALEX FERGUSON şi-a anunţat retragerea. Reacţiile personalităţilor din fotbal

ALEX FERGUSON şi-a anunţat retragerea. Reacţiile personalităţilor din fotbal (Imagine: AFP / MEdiafaxFoto)

"Sunt dezamăgit, şocat şi trist". Nu credeam că acea zi va fi astăzi", a spus Schmeichel, care a jucat la Manchester United în perioada 1991-1999.

Premierul englez David Cameron speră ca plecarea lui Ferguson să avantajeze echipa sa de suflet, Aston Villa: "Realizările lui Sir Alex Ferguson la Manchester United au fost excepţionale. Sper că retragerea lui va face viaţa mai uşoară pentru echipa mea, Aston Villa".

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a apreciat că Ferguson este unul dintre "cei mai mari antrenori din lume": "Tocmai am aflat că Sir Alex Ferguson se retrage la finalul sezonului. Realizările lui îl plasează între cei mai mari. Nu cred că va mai exista cineva care să rămână atâţia ani la un nivel atât de înalt".

Chelsea Londra i-a adus un omagiu lui Ferguson, despre care susţine că a fost "un adversar fantastic de-a lungul a 26 de ani".

Atacantul Michael Owen susţine că nu se poate gândi la Manchester United fără Sir Alex: "Este incredibil! Manchester United fără Sir Alex nu sună corect. Am avut un mare privilegiu să joc sub comanda celui mai mare manager din lume. Recordurile lui nu vor fi întrecute".

Paul Ince, fost mijlocaş al formaţiei Manchester United care în prezent este antrenor la Blackpool, a spus că Ferguson l-a tratat mereu ca pe un fiu. "Sunt absolut şocat. Ceea ce a făcut el este incredibil. Nu va mai fi cineva la fel ca el. Acum două săptămâni vorbeam despre faptul că va mai rămâne vreo doi ani, aşa că este un mare şoc această veste", a adăugat Ince.

Patrick Vieria, fost jucător la Arsenal, în prezent în staful tehnic la Manchester City, vorbeşte despre finalul unei ere. "Este finalul unei ere pentru un foarte mare ambasador, nu doar al fotbalului englez, ci al fotbalului în general. Toate urările mele de bine, Sir Alex".

Fostul jucător al Manchester United, Louis Saha, a declarat că Ferguson este cel mai important om din viaţa lui, după tatăl lui. "Sir Alex Ferguson se retrage. Sper că nu are probleme de sănătate. Este cel mai important om din viaţa mea, după tatăl meu. Am un enorm respect pentru acest zeu al fotbalului".

Alex Ferguson, care se retrage la finalul sezonului, este un "adevărat vizionar" şi a adus o "contribuţie majoră" fotbalului, a declarat, miercuri, preşedintele UEFA, Michel Platini, informează AFP.

"Sir Alex a adus o contribuţie majoră fotbalului, nu doar în Scoţia şi Anglia, ci în întreaga Europă şi nu numai. Devotamentul său, atenţia pentru detalii şi descoperirea de talente, în calitate de manager la Manchester United şi Aberdeen, au fost pe deplin recompensate mai mult de 30 de ani. CV-ul său este aproape excepţional într-o profesie în care primează rezultatele şi contează mai mult soluţiile pe termen scurt decât viziunea pe termen lung. Este un adevărat vizionar şi sper că, după ce ne-a ajutat la mai multe iniţiative privind antrenamentele, va continua să colaboreze cu UEFA pentru a împărtăşi experienţa sa fantastică unei noi generaţii de antrenori europeni care visează să aibă succesul lui în sport", a declarat Michel Platini.

Alex Ferguson, cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului englez, şi-a anunţat, miercuri, retragerea la 71 de ani, după 27 de ani petrecuţi la conducerea tehnică a echipei Manchester United.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici