Alexa: Uruguay e cea mai bună echipă din America de Sud, dar România are şansa ei la victorie

Mijlocaşul formaţiei Rapid, Dan Alexa, a declarat marţi că reprezentativa României are şanse la victorie în meciul amical de miercuri, chiar dacă întâlneşte selecţionata Uruguayului, actuala deţinătoare a trofeului Copei America.

144 afișări
Imaginea articolului Alexa: Uruguay e cea mai bună echipă din America de Sud, dar România are şansa ei la victorie

Dan Alexa (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax foto)

"Echipa Uruguayului are jucători de mare valoare, fotbalişti de renume, unii dintre ei poate cei mai buni din lume. Practic este cea mai bună echipă din America de Sud şi asta spune multe. E un adversar tare şi prezenţa lor la Bucureşti bucură pe toată lumea. Avem şanse pentru că jucăm acasă, suntem o echipă în formare, dar echilibrată, compusă din jucători cu experienţă însă şi tineri. Aşa că eu cred că avem şansa noastră", a spus mijlocaşul.

Alexa a afirmat că dacă va avea ocazia îi va urmări pe jucătorii uruguayeni, având în vedere că şedinţa lor de pregătire era programată să înceapă pe un teren alăturat celui pe care se antrenau fotbaliştii rapidişti. "Dacă o să vină, o să tragem cu ochiul la ei... sunt jucători pe care îi vezi la televizor, jucători de mare notorietate care au făcut ceva în fotbalul mondial", a menţionat Dan Alexa.

Referitor la interesul scăzut al suporterilor echipei naţionale pentru amicalul cu Uruguay, Dan Alexa a precizat că situaţia ar fi fost diferită dacă meciul era programat pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu. "Cu siguranţă s-ar fi umplut stadionul dacă se juca pe Giuleşti. Îmi pare rău că nu vine lumea pentru că e un amical de lux cu un adversar care nu ştii de câte ori îl poţi întâlni", a precizat Alexa.

În schimb, mijlocaşul Nicolae Grigore este de părere că mulţi suporteri îşi vor achiziţiona bilete la amicalul cu Uruguay în ziua meciului. "Mai e timp, oamenii care doresc să vadă meciul ştiu că e un stadion foarte mare şi vor găsi bilete chiar şi cu o jumătate de oră sau o oră înainte de meci", a explicat Grigore.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, miercuri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Uruguayului, într-o partidă amicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici