Alexandra Dulgheru, cap de serie la Wimbledon

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 32 WTA, va fi penultima favorită (numărul 31) la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, fiind singurul sportiv din România cap de serie pe tablourile principale de simplu seniori.

24 afișări
Imaginea articolului Alexandra Dulgheru, cap de serie la Wimbledon

Alexandra Dulgheru, cap de serie la Wimbledon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

România va fi reprezentată la simplu, la Wimbledon, de Dulgheru, Sorana Cîrstea, Raluca Ioana Olaru şi Edina Gallovits, în timp ce la masculin va participa numai Victor Hănescu.

Monica Niculescu şi Simona Halep pot accede pe tabloul principal dacă vor trece de calificări.

Organizatorii turneului londonez nu ţin cont în totalitate de ierarhiile WTA şi ATP în stabilirea listei capilor de serie, astfel că în turneul masculin principalul favorit este elveţianul Roger Federer, numărul 2 ATP, şi nu spaniolul Rafael Nadal, liderul clasamentului jucătorilor profesionişti. Un alt beneficiar al acestui principiu este Lleyton Hewitt, cap de serie numărul 15, deşi ocupă locul 26 ATP.

La feminin, s-a ţinut cont de ierarhia WTA, cu o singură excepţie, Francesca Schiavone, locul 6 mondial, devenită a cincea favorită a turneului. Surorile Serena şi Venus Williams, care ocupă în această ordine primele două locuri în ierarhia WTA, îşi păstrează poziţiile şi pe lista capilor de serie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici