Alina Dumitru s-a accidentat şi a pierdut lupta pentru medalia de bronz prin neprezentare

Antrenorul Alinei Dumitru, Florin Berceanu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că eleva sa a fost obligată să declare forfait încă din timpul semifinalei cu Tomoko Fukumi, suferind o entorsă la glezna stângă, ce a dus şi la pierderea luptei pentru medalia de bronz.

108 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru s-a accidentat şi a pierdut lupta pentru medalia de bronz prin neprezentare

Alina Dumitru, locul cinci la CM de judo de la Rotterdam (Imagine din arhiva Medafax Foto)

Alina Dumitru a ocupat locul cinci la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, însă a fost urmărită de ghinion, judoka din România accidentându-se grav încă din semifinalele cu nipona Tomoko Fukumi.

Conform declaraţiilor oficialilor competiţiei, Alina Dumitru a fost transportată la spital, unde a fost diagnosticată în prima fază cu o întindere puternică a ligamentelor gleznei stângi, apoi cu entorsă.

Astfel, ea nu a mai putut continua competiţia, iar lupta pentru medalia de bronz a fost câştigată de campioana europeană Frederique Jossinet (Franţa), prin neprezentarea Alinei Dumitru, care a ocupat locul cinci.

Antrenorul Alinei Dumitru, Florin Berceanu s-a arătat mai mult uşurat că accidentarea elevei sale nu e atât de gravă pe cât se credea.

"Bine că nu e fractură sau rupere de ligamente. Când am văzut cum rămâne cu piciorul prins sub ea, ne-am speriat foarte tare. Acum ne-am întors de la spital şi, dincolo de supărarea că nu a putut merge să lupte pentru medalia de bronz, e totuşi bucuria că accidentarea nu e atât de gravă. I-au pus şi un bandaj roşu, să se vindece mai repede", a glumit antrenorul Berceanu.

Antrenorul sportivei a mai precizat că se va întoarce în ţară în cursul zilei de vineri, împreună cu Alina, dar şi cu celelalte două reprezentante ale României la alte categorii – Carmen Bogdan (52 kg) şi Corina Căprioriu (57 kg) – care vor concura joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici