Alonso crede că Raikkonen rămâne favorit pentru titlul mondial

Pilotul echipei Renault, Fernando Alonso, a declarat, pentru BBC, că îl consideră favorit pentru câştigarea titlului mondial în acest an pe finlandezul Kimi Raikkonen, dar a precizat că şi britanicul Lewis Hamilton are şanse.

10 afișări
Imaginea articolului Alonso crede că Raikkonen rămâne favorit pentru titlul mondial

Alonso crede că Raikkonen rămâne favorit pentru titlul mondial (Sursa: Mediafax Foto)

"Este posibil ca Hamilton să câştige titlul. După un an în Campionatul Mondial de F1, cunoşti toate circuitele şi cum se desfăşoară cursele. Pentru Hamilton sunt multe avantaje faţă de anul trecut", a spus Alonso. "Cele două monoposturi Ferrari şi cele două McLaren vor fi capabile să se lupte pentru titlu. Însă dacă ar trebui să numesc pe cineva, atunci aş spune Ferrari şi Kimi, pentru că el este campionul mondial şi va fi favorit. La finalul anului trecut, Kimi a făcut curse foarte bune, dar a avut şi noroc, câştigând titlul mondial deşi era în urmă. Însă a avut încredere de sine şi, evident, este foarte rapid, astfel că s-a plasat într-o poziţie foarte puternică", a adăugat pilotul spaniol.

Fernando Alonso a afirmat din nou, ca şi zilele trecute, că Renault nu are deocamdată şanse să câşitge curse.

"Va fi dificil să repetăm succesele pe care le-am avut şi bineînţeles va fi frustrant să nu conducem în clasament. Dar voi face tot ce îmi va sta în puteri şi ştiu că echipa va face totul pentru ca maşinile să fie bune, astfel că vom vedea. Noul monopost R28 reprezintă un pas înainte, dar încă nu suntem la nivelul necesar pentru a câştiga curse. Avem nevoie de mai mult timp şi de idei inteligente. Vom stabili obiective pentru fiecare Grand Prix, poate nu victoria, dar la început va fi unul din primele cinci locuri, apoi podiumul, iar apoi vom mai vedea. Vom avea mereu o motivaţie", a explicat Alonso.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici