Alonso este cel mai bine plătit pilot şi câştigă de cinci ori mai mult decât Hamilton

Spaniolul Fernando Alonso (Renault) este cel mai bine plătit pilot de Formula 1, cu un salariu de 14,5 milioane de euro, adică de aproape cinci ori mai mult decât fostul său coechipier de la McLaren-Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, care câştigă peste trei milioane de euro.

25 afișări
Imaginea articolului Alonso este cel mai bine plătit pilot şi câştigă de cinci ori mai mult decât Hamilton

Alonso este cel mai bine plătit pilot şi câştigă de cinci ori mai mult decât Hamilton (Imagine:Mediafax Foto)

Conform revistei germane Auto Motor und Sport, citată de publicaţia ABC, locul doi este ocupat de finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari), cu aproape 14 milioane de euro, iar în mod surprinzător, locul trei revine britanicului Jenson Button (Honda) cu puţin mai mult de 10 milioane de euro, în ciuda faptului că britanicul a câştigat doar un Grand Prix în cele opt sezoane de prezenţă în Formula 1.

Publicaţia germană subliniază că la McLaren-Mercedes sunt salarii mici, Lewis Hamilton câştigând trei milioane de euro, în timp ce coechipierul său, Heikki Kovalainen, ia exact jumătate.

Între cei mai prost plătiţi se află coechipierul lui Alonso la Renault, debutantul Nelsinho Piquet, care primeşte mai puţin de un milion de euro în primul său sezon. Nelsinho Piquet este al treilea pilot cel mai slab plătit, el depăşindu-i doar pe Kazuki Nakajima de la Williams şi Adrian Sutil de la Force India (fiecare câştigă peste 600.000 de euro).

Datele se referă doar la sumele acordate de echipe, fără veniturile din publicitate. Este pentru prima oară când niciun pilot de Formula 1 nu trebuie să plătească pentru a putea participa la competiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici