Alonso va depăşi recordul lui Michael Schumacher cu ocazia Marelui Premiu al Azerbaidjanului

Au trecut mai bine de 21 de ani de când veteranul pilot spaniol Fernando Alonso a debutat în Formula 1. El va intra în istorie duminică, la Marele Premiu al Azerbaidjanului din acest weekend.

329 afișări
Imaginea articolului Alonso va depăşi recordul lui Michael Schumacher cu ocazia Marelui Premiu al Azerbaidjanului

Alonso va depăşi recordul lui Michael Schumacher cu ocazia Marelui Premiu al Azerbaidjanului

Alonso, dublu campion mondial, se află în al doilea an de contract cu Alpine şi are în palmares trei clasări în top 10 în acest sezon, în Bahrain, Spania şi Monaco.

În această din urmă cursă, el a demonstrat că, în ciuda împlinirii vârstei de 40 de ani, dorinţa sa de a concura rămâne la fel de puternică. A ţinut piept fostului său coechipier şi rival Lewis Hamilton pentru o lungă parte a cursei, în condiţii meteo nefavorabile, înainte de a trece linia de sosire pe locul şapte.

Evenimentul de pe faimosul circuit stradal a reprezentat cel de-al 340-lea start de cursă în F1 din cariera sa, aflându-se la doar nouă de recordul stabilit de Kimi Raikkonen.

În cazul în care va finaliza în totalitate campania din 2022, spaniolul va depăşi această bornă în Singapore, duminică, 2 octombrie.

Dar până atunci, el va fi doborât deja recordul pentru cea mai lungă carieră în F1, deţinut de Michael Schumacher. Cursa de duminică de la Baku va marca 21 de ani, trei luni şi opt zile de la debutul său în Marele Premiu al Australiei din 2001.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici