Alvarez cu două goluri şi Messi cu două assisturi şi un gol duc Argentina în finala Cupei Mondiale

Argentina s-a calificat marţi în finala Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, după ce a învins Croaţia cu 3-0 (2-0), cu două goluri marcate de Alvarez, ambele din pasele lui Messi, care a marcat şi el o dată din penalty.

498 afișări
Imaginea articolului Alvarez cu două goluri şi Messi cu două assisturi şi un gol duc Argentina în finala Cupei Mondiale

Prima repriză a început cu argentinienii făcând presing sus şi dominând pentru un timp posesia. Croaţia a ajuns doar punctual în zona careului advers, obţinând cornere şi lovituri libere, nefructificate însă.

Lovren are totuşi prima ocazie mai importantă în minutul 17, însă şutează defectuos pe lângă.

Se joacă prudent şi dincolo de jumătatea primei reprize, apărările fiind la post. Fernandez e primul argentinian care prinde cadrul porţii, Livakovic neavând însă probleme.

În minutul 32, arbitrul Daniele Orsato dictează un penalty, după o incursiune în careu al lui Alvarez, faultat de Livakovic.

Messi nu are nici o emoţie în faţa portarului croat şi face 1-0 în minutul 35.

Peste doar 5 minute, Alvarez primeşte o pasă deviată la jumătatea terenului, porneşte într-o cursă solitară, depăşeşte în careu doi fundaşi croaţi şi trimite de la 6-7 metri pe lângă Livakovic, pentru 2-0 (min 40).

Mai trec 3 minute şi MacAllister are şi el şansa de a înscrie, lovitura sa de cap fiind respinsă de lângă bară de portarul croat.

Pasalic are ghinion la finalul reprizei, când şutul său a trecut foarte puţin pe lângă poartă.

Paredes deschide apoi lista cu ocazii din repriza secundă, semn că Argentina nu e mulţumită cu 2-0.

Lovren şi Vlasici sunt la originea încercărilor croate de a restabili echilibrul, angajările lor nefiind fructificate din careu.

Lionel Messi e la un pas de a face dubla, şutul său din careu, din unghi, fiind parat bine de Livakovic, aflat pe traiectoria execuţiei.

Vine minutul 69, în care Messi îşi demonstrează calităţile de dribleur, depăşindu-l pe Gvardiol în careu, şi cu o pasă de pe linia de fund îl pune în poziţie de gol pe Alvarez, care nu ratează, face dubla şi 3-0.

Urmează până la final mai multe situaţii promiţătoare al croaţilor de a reduce din handicap, însă fie ratează la limită, fie sunt blocate de defensiva argentiniană.

Ultimele 5 minute se joacă în corul incredibil al fanilor argentinieni, jucătorii conteplând cu zâmbetul pe buze atmosfera creată de aceştia.

Argentina se califică în finală şi îşi aşteaptă adversarul, ce va fi decis miercuri, în a doua semifinală între Franţa şi Maroc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici