Americanul Jack Sock se va retrage după US Open, alăturându-i-se lui John Isner

Jucătorul american de tenis Jack Sock, fost număr opt mondial, şi-a anunţat duminică retragerea din tenis după US Open.

165 afișări
Imaginea articolului Americanul Jack Sock se va retrage după US Open, alăturându-i-se lui John Isner

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Sock, în vârstă de 30 de ani, a câştigat patru titluri ATP la simplu şi 17 trofee la dublu la nivel de circuit, cele mai importante fiind titlul ATP Masters 1000 de la Paris din 2017, precum şi titlurile la dublu masculin de la Wimbledon în 2014 şi 2018 şi la US Open 2018.

De asemenea, a câştigat o medalie de aur la dublu mixt la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, precum şi un bronz la dublu masculin.

Sock va face echipă cu John Isner la Flushing Meadows, marele jucător american urmând, de asemenea, să se retragă după încheierea ultimului Grand Slam al anului.

"Pentru băiatul de opt ani care s-a îndrăgostit imediat de sportul de tenis. Sper că te-am făcut mândru", a spus Sock într-o postare pe Instagram. "Au fost 14 ani de amintiri pe care nu le voi uita niciodată.

"Câştigarea a patru Grand Slam-uri, aurul şi bronzul olimpic, clasări în top 10 la simplu şi dublu şi participarea în echipele de Cupa Davis şi Laver Cup, sunt toate dincolo de ceea ce aş fi putut visa vreodată.

"Vin la Flushing Meadows de când aveam 17 ani, iar Openul Statelor Unite din acest an va fi ultimul eveniment al carierei mele. Aştept cu nerăbdare să creez amintiri în faţa celor mai buni fani din lume pentru ultima oară."

U.S. Open se desfăşoară între 28 august şi 10 septembrie.

Potrivit unor informaţii apărute în presa americană, Sock ar putea trece la pickleball după ce se va retrage.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici