Americanul Wild, campion olimpic pentru Rusia la snowboard paralel. Soţia Aliona - bronz la feminin

Americanul Vic Wild, care a reprezentat Rusia în proba de snowboard paralel, a câştigat, miercuri, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Soci, în timp ce soţia sa, Aliona Zavarzina, a obţinut medalia de bronz în proba feminină, informează site-ul oficial al competiţiei.

99 afișări
Imaginea articolului Americanul Wild, campion olimpic pentru Rusia la snowboard paralel. Soţia Aliona - bronz la feminin

Vic Wild (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vic Wild l-a învins în finală pe elveţianul Nevin Galmarini, în timp ce slovenul Zan Kosir a obţinut medalia de bronz.

În proba feminină, soţia lui Wild, Aliona Zavarzina, una dintre favoritele concursului, a obţinut medalia de bronz. Aurul a fost câştigat de elveţianca Patrizia Krummer, care a învins-o în finala mare pe sportiva japoneză Tomoka Takeuchi.

Vic Wild, 27 de ani, este singurul cetăţean american care a concurat pentru Rusia la Jocurile Olimpice şi singurul bărbat cu şanse la succesul olimpic într-o competiţie puţin cunoscută în ţara sa de adopţie, se arăta într-un material realizat de Ria Novosti, înaintea competiţiei.

O disciplină relativ nouă în programul olimpic, snowboardul este dominat în mod tradiţional de sportivii din Statele Unite ale Americii. Rusia obţinuse o singură medalie la acest sport, prin Ekaterina Iliuhina, argint în 2010, la Vancouver.

Ideea cerererii cetăţeniei ruse i-a venit de la campioana rusă la snowboard Aliona Zavarzina, cu care Wild se întâlnea acum câţiva ani şi care între timp i-a devenit soţie.

Un alt sportiv rus naturalizat înaintea Jocurilor Olimpice, patinatorul sud-coreean Victor Ahn, a câştigat o medalie de aur şi una de bronz în probele de short track.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici