Amical de lux pentru România în luna iunie. Selecţionata lui Mirel Rădoi va juca cu Anglia

Federaţia Română de Fotbal a anunţat miercuri că România va disputa în iunie două partide amicale, una cu Georgia, în 2 iunie, şi alta cu Anglia, patru zile mai târziu.

314 afișări
Imaginea articolului Amical de lux pentru România în luna iunie. Selecţionata lui Mirel Rădoi va juca cu Anglia

Amical de lux pentru România în luna iunie. Selecţionata lui Mirel Rădoi va juca cu Anglia

Naţionala României va juca împotriva Georgiei în ţară, iar cu Anglia în deplasare. Stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri şi orele de start vor fi stabilite ulterior.

Potrivit FRF, au trecut două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu 7 victorii şi un singur eşec în preliminarii.

La EURO 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 şi obţineau calificarea în „sferturi”.

„Palmaresul în faţa britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câştigat de două ori. Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic”, susţin reprezentanţii Federaţiei.

Cu Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, România s-a întâlnit ultima dată la un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keşeru plus un autogol.

România şi Georgia au jucat 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câştigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici