Ana Bogdan s-a calificat în al treilea sfert de finală al carierei în circuitul WTA. Va întâlni o revelaţie a tenisului la Monterrey

Ana Bogdan (România, 90 WTA) a dispus de Sara Sorribes Tormo (Spania, 115 WTA), scor 6-2, 6-3 într-un meci care s-a întins pe durata a două zile din cauza ploii de la Monterrey (Mexic).

1218 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan s-a calificat în al treilea sfert de finală al carierei în circuitul WTA. Va întâlni o revelaţie a tenisului la Monterrey

Ana Bogdan s-a calificat în al treilea sfert de finală al carierei în circuitul WTA. Va întâlni o revelaţie a tenisului la Monterrey

Bogdan o va înfrunta pe Danielle Collins (SUA, 53 WTA) în al treilea sfert de finală pe care românca îl va disputa în circuit, după ce a mai evoluat în această fază la Bucureşti şi Hua Hin (s-a oprit în semifinalele din 2017 ale ambelor competiţii).

Bogdan şi-a asigurat vineri dimineaţă biletul pentru sferturile turneului de categorie International de la Monterrey, jucând perfect în faţa ibericei Tormo. Au fost însă multe schimburi lungi între cele două, astfel că Ana a trebuit să muncească o oră şi 43 de minute pentru victorie. Sportiva din Sinaia se va lupta cu Danielle Rose Collins (SUA, 53 WTA) pentru un loc în careul de aşi ai competiţiei de 250.000 de dolari.

Ana a avut o misiune mai uşoară şi datorită lipsei de concentrare a adversarei care a comis nu mai puţin de 12 duble greşeli. Pe cale de consecinţă, românca a făcut 6 break-uri, în timp ce Sara a câştigat de numai două ori la retur. Bogdan avea nevoie de o victorie lejeră după ce în primul tur se chinuise timp de două ore şi jumătate cu Victoria Rodriguez, într-o partidă încheiată cu scorul de 4-6, 6-4, 7-6(5).

Urmează un duel foarte tare pentru Ana Bogdan, împotriva unei tenismene care a făcut senzaţie în 2018. Danielle Collins, care în optimi a beneficiat de abandonul Lesiei Ţurenko, vine după o semifinală disputată la Miami. În urmă cu o săptămână, americanca a învins jucătoare precum Venus Williams, Irina Begu sau Monica Puig, fiind răpusă până la urmă de Jelena Ostapenko, 7-6(1), 6-3.

Tabloul sferturilor de finală la Monterrey:

Ana Bogdan (favorită 6) - Danielle Collins;
Garbine Muguruza (favorită 1) - Ajla Tomljanovic;
Monica Puig (favorită 5) - Timea Babos (favorită 4);
Sachia Vickery (favorită 7) - Magdalena Rybarikova (favorită 2).
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici