Ana Bogdan şi Irina Begu s-au calificat în semifinalele turneului de la Florianopolis

Ana Bogdan (127 WTA) a triumfat în sferturi cu 6-3, 6-3 în faţa Lyudmylei Kichenok (Ucraina, 363 WTA), în timp ce Irina Begu (31 WTA) a trecut în două seturi de Nao Hibino (Japonia, 84 WTA), scor 6-2, 6-4. Ana Bogdan şi Irina Begu s-ar putea întâlni într-o finală 100% românească.

386 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan şi Irina Begu s-au calificat în semifinalele turneului de la Florianopolis

Florianopolis a devenit teritoriu românesc în această săptămână, după ce ambele românce înscrise în turneul WTA de categorie International au ajuns, miercuri seară, în semifinalele competiţiei.

Ana Bogdan a reuşit performanţa carierei la Florianopolis, iar accederea în penultimul act al competiţiei dotate cu 250.000 de dolari îi asigură urcarea în jurul locului 110 WTA începând de luni. Bogdan a trecut de Kichenok într-o oră şi 18 minute, scor 6-3, 6-3, sportiva din Sinaia mergând în semifinale după a treia victorie în minimum de seturi din Brazilia (le-a mai învins pe Naydenova cu 6-2, 6-4 şi pe Jankovic cu 6-2, 7-5). Serviciul a fost arma prin care Ana şi-a pus la respect adversara, ucraineanca făcând un singur break, în al doilea game din setul inaugural. În acelaşi timp, românca i-a luat serviciul adversarei de 4 ori.

Irina Begu nu a avut nici ea probleme în sfertul de finală contra japonezei Nao Hibino. Bucureşteanca a condus în permanenţă pe tabelă, intrând concentrată încă din primele game-uri în care a servit extrem de puternic. Ambele seturi au fost însă palpitante pe final: Irina a închis prima manşă abia după a 4-a minge de set, pentru ca în actul secund să irosească două mingi de meci. La a treia nu a mai iertat-o pe japoneză, şi a obţinut biletul pentru semifinale: 6-2, 6-4, după o oră şi 25 de mintue de joc.

O finală românescă în circuitul WTA ar reprezenta un lucru absolut fantastic, dar Ana Bogdan şi Irina Begu au două misiuni dificile astăzi. Bogdan va disputa prima semifinală în compania Timeei Babos (44 WTA) din Ungaria, cu începere de la ora 16:30, iar Begu se va duela cu Monica Puig (Puerto Rico, 44 WTA), după ora 18:00. Pentru calificarea în semifinalele de la Florianopolis, turneu disputat pe hard, Ana şi Irina vor primi câte un cec în valoare de 11.500 de dolari şi 110 puncte WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici