ANAF a pus sechestru pe conturile bancare ale clubului Oţelul Galaţi

Conducerea clubului Oţelul Galaţi a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asigurător asupra drepturilor federative, a conturilor bancare şi a drepturilor de transfer ale jucătorilor săi.

147 afișări
Imaginea articolului ANAF a pus sechestru pe conturile bancare ale clubului Oţelul Galaţi

ANAF a pus sechestru pe conturile bancare ale clubului Oţelul Galaţi (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club în perioada 2005-2008 a taxelor către bugetul de stat şi către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obţinute de către angajaţi (jucători de fotbal, antrenori şi o parte din restul angajaţilor). Suma totală calculată, inclusiv majorări şi penalităţi de întârziere, se ridică la 22.400.000 lei.

Oficialii grupării moldovene susţin că jucătorii şi-au desfăşurat activitatea în baza unor convenţii civile, conform unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului bazată pe Legea sportului, care reglementa sistemul de plată a sportivilor. "Este vorba de o neînţelegere în ceea ce priveşte interpretarea legii, reprezentanţii ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie. Nu suntem singurul club de fotbal aflat în această situaţie care este cvasi-generală în fotbalul românesc. Precizăm însă că suntem singurii care avem încheiate contracte individuale de muncă cu toţi angajaţii", se menţionează în comunicatul citat.

Decizia ANAF a fost contestată administrativ de clubul Oţelul Galaţi, acesta urmând să fie contestată şi în instanţă până vineri. Conducerea clubului gălăţean menţionează că va solicita în instanţă şi ridicarea sechestrului asigurător.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici