ANAF vrea să-l execute silit pe fostul rapidist Iencsi

Administraţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un titlu executoriu pe numele fostului rapidist Adrian Iencsi, pentru neplata impozitelor pe veniturile din 2001, însă clubul Rapid spune că este vorba de o eroare.

194 afișări
Imaginea articolului ANAF vrea să-l execute silit pe fostul rapidist Iencsi

ANAF vrea să-l execute silit pe fostul rapidist Iencsi

ANAF sectorul 3 a emis un titlu executoriu pe numele fostului jucător al Rapidului pentru că acesta nu şi-ar fi plătit dările către stat în raport de salariile primite în anul 2001 de la clubul Rapid.

Titlul executoriu emis de ANAF cuprinde o decizie de impunere din 10 mai 2007, cu suma de 151.471 lei, care avea termenul scadent de plată în 28 mai 2007, şi o decizie de calcul accesorie, de 23.781 lei, cu termenul scadent în 21 ianuarie 2008.

Faţă de aceste decizii, Iencsi a formulat o contestaţie în iulie 2008 la ANAF sector 3, care a fost respinsă ca neintrodusă în termen.

Contactat telefonic, avocatul acestuia, Adrian Briscan, a explicat că ANAF nu poate solicita sume atât de mari pe motiv că salariul primit de Iencsi de la clubul Rapid, la nivelul anului 2001, nu poate justifica sumele stabilite ca impozit.

"S-a produs o eroare, sumele pe care le-aş fi încasat nefiind corespunzătoare realităţii. Acest aspect rezultă şi din situaţiile de venituri pentru anul 2001 emise de club, pe care le depun anexat, în original, precum şi din borderourile de însoţire ale dischetelor cu fişe fiscale, din fişele fiscale şi din statele de plată. Faptul că nu am încasat banii pe care clubul i-a raportat, din eroare, rezultă şi din contractul pe care îl aveam cu Rapid", arăta Iencsi în contestaţia împotriva deciziilor, depusă la ANAF sector 3.

Avocatul a arătat că, pentru ca ANAF să solicite peste un miliard jumătate de lei vechi drept impozit, Iencsi ar fi trebuit să aibă un salariu lunar cu mult mai mare faţă de cel stipulat în contractul cu Rapid, la nivelul anului 2001, lucru in opinia sa imposibil.

Mai mult, UFC Rapid Bucureşti a informat ANAF, printr-o adresă de la finele lunii martie 2008, că "indiferent de situaţie, Iencsi a avut contractul de muncă pe sume nete, toate dările fiind suportate de unitate, şi în aceste condiţii nu are nimic de plată". Clubul Rapid arată că, în raport cu salariul avut de Iencsi în 2001, instituţia s-a ocupat de plata impozitelor pe salariul jucătorului în condiţiile legale.

Faţă de toate aceste considerente, apărătorul acestuia, Adrian Briscan, a explicat că s-a produs o eroare în emiterea titlului de executare, întrucât agenţia ar fi trebuit să aştepte soluţionarea contestaţiei împotriva celor două decizii depusă de Iencsi la ANAF. El a arătat că titlul executoriu pentru cele două decizii a fost emis înainte de soluţionarea de către aceeaşi instituţie a contestaţiei lui Iencsi.

Avocatul a explicat că va contesta modul de emitere a titlului executoriu şi că va solicita de asemenea şi suspendarea efectelor acestui act.

Administraţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis, în 18 septembrie 2008, un titlu executoriu pe numele fostului jucător al Rapidului Adrian Mihai Iencsi prin care arată că acesta urmează să fie excutat silit pentru sumele de 151.471 lei, respectiv 23.781 lei.

În vârstă de 33 de ani, Adrian Iencsi evoluează în prezent la formaţia din prima ligă din Austria, Kapfenberger SV.

În cariera sa, fundaşul a mai evoluat la formaţiile Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Rapid, Spartak Moscova şi Apollon Limassol.

Pentru echipa naţională a României, Iencsi a jucat în 30 de partide, înscriind un gol. Iencsi a câştigat două titluri de campion al României şi două Cupe, toate cu Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici