Ancheta legată de pariurile trucate vizează 200 de meciuri, între care şi trei din Liga Campionilor

Scandalul pariurilor trucate la meciurile de fotbal din nouă ţări europene vizează aproximativ 200 de întâlniri, între care se află şi trei din Liga Campionilor, dar şi 12 din Liga Europa, au anunţat, vineri, anchetatorii germani.

26 afișări
Imaginea articolului Ancheta legată de pariurile trucate vizează 200 de meciuri, între care şi trei din Liga Campionilor

Ancheta legată de pariurile trucate vizează 200 de meciuri, între care şi trei din Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În Germania, 32 de jocuri sunt considerate în prezent suspecte de către anchetatori, dar niciunul din prima divizie.

Patru meciuri din liga secundă, trei din divizia a treia şi 23 de jocuri din cele regionale sau de la nivelurile inferioare, precum şi două dispute la nivelul echipelor Under-19 sunt "suspectate", au declarat anchetatorii parchetului din Bochum.

De asemenea, ar fi fost trucate meciuri din prima divizie din Croaţia, Slovenia, Ungaria, Belgia, Austria şi Turcia. Turcia este, de departe, ţara cea mai afectată, 29 de meciuri făcand obiectul aranjamentelor.

Anchetatorii germani au adăugat că veniturile realizate de pariori sunt de ordinul a milioane de euro.

Cei 300 de poliţişti angajaţi în acest caz au arestat 15 persoane în Germania şi două în Elveţia. Cincizeci de percheziţii în aceste două ţări, dar şi în Austria şi Marea Britanie au fost efectuate, iar mai mult de un milion de euro numerar au fost confiscaţi.

Campionatele din cel puţin nouă ţări - Germania, Belgia, Austria, Elveţia, Turcia, Croaţia, Ungaria, Slovenia şi Bosnia - sunt vizate de ancheta Parchetului şi Poliţiei din Bochum, privind manipularea pariurilor sportive. Ancheta, susţinută de responsabili UEFA, se află în curs de la începutul anului 2009.

Ancheta vizează aproximativ 100 de persoane, în special din Kosovo. Printre aceste persoane se află fraţii Milan şi Ante Sapina, implicaţi, în anul 2005, într-un scandal de pariuri trucate în campionatul german, în centrul căruia s-a aflat arbitrul Robert Hoyzer, conform canalului Spiegel TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici