Andone: E o provocare să câştig titlul cu Dinamo, sper să fiu ajutat de jucători

Antrenorul FC Dinamo, Ioan Andone, a declarat la reunirea formaţiei că e o provocare pentru el să câştige titlul de campion cu echipa "alb-roşie" în următorul sezon şi că speră să fie ajutat şi de jucători.

12 afișări
Imaginea articolului Andone: E o provocare să câştig titlul cu Dinamo, sper să fiu ajutat de jucători

Andone: E o provocare să câştig titlul cu Dinamo, sper să fiu ajutat de jucători (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Mă bucur că m-am întors, e foarte mult de muncă şi o să fie dificil. E groaznic ca Dinamo să nu ia niciun trofeu trei ani de zile. Trebuie să vorbesc cu jucătorii să vedem de ce s-a rupt vestiarul. Ca obiective, în plan personal îmi doresc câştigarea campionatului, dar va fi foarte dificil. Eu sunt un antrenor, nu un salvator, şi vrea să-mi fac meseria cât se poate de bine. E o provocare pentru mine, vreau să fiu învingător, dar sper să fiu ajutat şi de către jucători. Echipele care se vor bate la titlu vor fi aceleaşi ca în ultimul an. La Cluj a fost mult entuziasm, e un oraş care mănâncă fotbal pe pâine. Au avut şi un lot extrem de echilibrat, o echipă altruistă, care a jucat fără floricele şi care a câştigat prin constanţă", a spus Andone.

Noutăţile din lotul dinamovist au fost portarul Cristian Bălgrădean şi jucătorii Rareş Soporan şi Cătălin Munteanu

"N'Doye vă asigur că nu va mai face ce a făcut în trecut. Transferurile făcute sunt Bălgrădean şi Soporan, Chiacu a revenit la echipă, ca şi Păun şi Ganea. O să fie şi un argentinian săptămâna aceasta se va decide, când vom şti cum se vor finaliza tratativele şi cu unii fotbalişti bulgari. Ei vor să vină la Dinamo, vom vedea săptămâna aceasta. Cătălin Munteanu a vrut să vină la noi şi eu m-am bucurat, pentru că e vorba de jucători care vor aduce un plus la echipă", a adăugat Andone.

Nicolae Badea: Bugetul grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare pentru sezonul viitor va fi în jur de 10 milioane de euro

"Am avut un sezon prost ca rezultate şi evoluţie şi sper să existe o reabilitare din punctul de vedere al atitudinii şi disciplinei, la fel ca în 2003. Va fi foarte mult de muncă, fiecare jucător va avea o şansă însă vom continua doar cu profesioniştii, cei care se vor adapta competiţiei. Episodul Cluj a ridicat semne de întrebare atât asupra unităţii grupului dar şi asupra fidelităţii unor jucători faţă de club. Personal voi fi mai aproape de club şi implicat în problemele clubului. În curând vom afla şi bugetul exact al clubului pentru sezonul viitor, care va fi până în 10 milioane de euro", a spus preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea.

Nicolae Badea e sigur de participarea în Liga Europa

"Participarea în cupele europene e sigură, în iulie începem. Nu cred că documentele celor două transferuri, Varga şi Bălan, vor convinge pe cineva că au fost corecte şi la timp efectuate", a mai spus Badea..

Fostul antrenor principal Cornel Ţălnar şi antrenorul secund Ionel Ganea vor primi alte sarcini în cadrul clubului, "secundul" lui Andone fiind Iulian Mihăescu.

Jucătorii prezenţi la reunirea lotului FC Dinamo: Cristian Bălgrădean, Emilian Dolha, George Curcă (portari), Cosmin Moţi, Adrian Scarlatache, Silviu Izvoranu, Cristina Pulhac, Rareş Soporan, Diabate, Dragoş Grigore, Blaze Todorovski (fundaşi), Hristu Chiacu, Cornel Predescu, Ianis Zicu, gabriel Boştină, Cătălin Munteanu, Gabriel Torje, Laurenţiu Rus, Adrian Cristea, Andrei Mărgăritescu (mijlocaşi), Liviu Ganea, Claudiu Niculescu, Marius Niculae, Georgian Păun, Marius Alexe (atacanţi).

În cursul zilei de luni urmau să mai sosească Helder Mauricio da Silva Ferreira, Sergiu Homei şi Vojislav Vranjkovici, iar Andrei Cristea în 17 iunie, Djakaridja Kone la 19 iunie şi Ousmane N'Doye pe data de 21 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici