Andre Greipel a câştigat etapa a şasea a Turului Franţei. Sud-africanul Daryl Impey este noul lider

Rutierul german Andrei Greipel (Lotto) a câştigat, joi, etapa a şasea a Turului Franţei, desfăşurată între oraşele Aix-en-Provence şi Montpellier, pe o distanţă de 176,5 kilometri, iar sud-africanul Daryl Impey (Orica) este noul lider al clasamentului general.

101 afișări
Imaginea articolului Andre Greipel a câştigat etapa a şasea a Turului Franţei. Sud-africanul Daryl Impey este noul lider

Andre Greipel (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Greipel, în vârstă de 30 de ani, i-a învins la sprint pe pe slovacul Peter Sagan, pe germanul Marcel Kittel şi pe britanicul Mark Cavendish.

Noul lider al clasamentului general este sud-africanul Daryl Impey, care are un avans de trei secunde faţă de norvegianul Edvald Boasson Hagen (Sky) şi cinci secunde faţă de coechipierul său, australianul Simon Gerrans, fostul purtător al tricoului galben.

Impey, în vârstă de 28 de ani, este primul sud-african care poartă tricoul galben în Turul Franţei, iar ţara sa este ce-a de-a 23-a care deţine acest tricou în istoria Marii Bucle.

Etapa a şaptea a Turului Franţei va avea loc vineri, pe distanţa de 205,5 kilometri, între Montpellier şi Albi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici