Andrea Pinos a câştigat etapa a şasea din Turul Ciclist al României

Italianul Andrea Pinos, legitimat la echipa românească Tuşnad Cycling Team, a câştigat cea de-a şasea etapă din Turul Ciclist al României, disputată vineri, pe traseul Bacău - Adjud - Focşani - Buzău, transmite trimisul MEDIAFAX.

48 afișări
Imaginea articolului Andrea Pinos a câştigat etapa a şasea din Turul Ciclist al României

Andrea Pinos a câştigat etapa a şasea din Turul Ciclist al României (Imagine: Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Andrea Pinos, care a realizat prima victorie de etapă a unei echipe româneşti, în ediţia a 47-a a Turului Ciclist al României, a terminat cei 180 de kilometri în 5 ore, 2 minute şi 58 de secunde.

Locul secund i-a revenit lui Andrea Magrin, de la Cycling Team Friuli, în vreme ce locul al treilea a fost ocupat de germanul Henrich Berger, de la o altă echipă românească, CS Mazicon Bucureşti.

Câştigătorul etapei a şasea a declarat, la finalul cursei, că traseul plat l-a avantajat şi speră să obţină o victorie şi în ultima etapă, de sâmbătă. "A fost o etapă foarte caldă, în care temperatua a ajuns chiar şi la 38 de grade. Am avut numai sprinturi în această etapă, iar acest lucru m-a avantajat, pentru că îmi place să rulez pe plat. Mă bucur foarte mult că am reuşit să aduc prima victorie pentru o echipă românească în acest tur, însă sperăm ca mâine să evoluăm la fel de bine şi să obţinem un nou succes", a spu Andrea Pinos.

Etapa a şasea din Turul Ciclist al României a fost una în care singurul obstacol pentru ciclişti a fost temperatura ridicată. Primele două sprinturi, de la Adjud şi Mausoleul Mărăşeşti, au fost câştigate de învingătorul din această etapă, Andrea Pinos, iar cel de la Târgu Frumos a fost adjudecat de Marcolina Piergiacomo.

Situaţia tricourilor distincte a rămas neschimbată faţă de etapa precedentă, astfel că tricoul galben va fi purtat de bulgarul Vladimir Koev, cel albastru de românul Alexandru Ciocan, cel alb de grecul Ioannis Tamouridis, iar cel roşu de Marcolina Piergiacomo. Bruno Rizzi nu mai poate pierde tricoul verde, acordat celui mai bun căţărător.

Ultima etapă a ediţiei a 47-a a Turului Ciclist al României se va disputa sâmbătă, pe traseul Slobozia - Giurgeni - Hârşova - Constanţa, începând cu ora 11.00. Distanţa pe care o vor parcurge rutierii în etapa a şaptea va fi de 154 de kilometri, iar sosirea va avea loc în faţa Sălii Sporturilor din Constanţa, în jurul orei 14.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici