Andreas Kloden şi-a anunţat retragerea din activitate

Rutierul german Andreas Kloden, în vârstă de 38 de ani, a anunţat, joi, că se retrage din activitatea de sportiv profesionist, pe care a început-o în 1998.

83 afișări
Imaginea articolului Andreas Kloden şi-a anunţat retragerea din activitate

Andreas Kloden şi-a anunţat retragerea din activitate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

De două ori al doilea în Turul Franţei (2004, 2006), Kloden a concurat mult timp alături de compatriotul său Jan Ullrich, pentru echipa germană Telekom, numită ulterior T-Mobile, într-o perioadă marcată de dopaj sangvin.

Suspectat că s-ar fi dopat la ediţia 2006 a Turului Franţei, Kloden nu a mărturisit niciodată că a recurs la substanţe interzise, iar justiţia a renunţat să deschidă o procedură împotriva sa.

Germanul, devenit coechipierul lui Lance Armstrong după revenirea în pluton a americanului (2009), a obţinut majoritatea succeselor sale pe etape (Paris-Nisa 2000, Turul Ţării Bascilor - 2000 şi 2011, Tirreno-Adriatico 2007 şi Turul Romandiei 2008).

Kloden, care în perioada 2007-2009 a concurat pentru Astana, era legitimat la echipa RadioShack, din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici