Andrei Păunescu a cedat către CS Universitatea Craiova folosirea imnului "Cântec pentru Oltenia"

Fiul poetului Adrian Păunescu, Andrei Alexandru Păunescu, a cedat cu titlu gratuit către divizionara secundă CS Universitatea Craiova imnul "Cântec pentru Oltenia", informează site-ul oficial al grupării finanţate de primărie.

1389 afișări
Imaginea articolului Andrei Păunescu a cedat către CS Universitatea Craiova folosirea imnului "Cântec pentru Oltenia"

Andrei Păunescu (Imagine: Theodor Pana/ Mediafax Foto)

"Astăzi, 5.11.2013, eu, Andrei Alexandru Păunescu, fiu al poetului Adrian Păunescu, împreună cu membri ai familiei Păunescu, anunţ public cedarea cu titlu gratuit a imnului «Cântec pentru Oltenia» echipei Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Consider că este clubul care poate să reînvie legenda şi spiritul Craiovei Maxima, echipa căreia imnul i-a fost adresat de la bun început. Club Sportiv U Craiova SA are exclusivitate pentru folosirea versurilor, nicio altă formaţie neavând dreptul să-l folosească. Este cântecul pe care tatăl meu mi l-a încredinţat spre a-l cânta pe scena Cenaclului Flacăra şi pe care îl cânt şi în prezent în toată ţara şi nu numai", se arată în comunicatul postat pe csuc.ro.

Andrei Păunescu le cere tuturor fanilor olteni să susţină formaţia CS Univeristatea Craiova. "Mă alătur unor nume ca Silviu Lung, Gheorghiţă Geolgău, Corneliu Stroe, Nae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Gheorghe Craioveanu, Pavel Badea, Ovidiu Stângă etc, în sprijinul dezinteresat şi sincer pentru echipa unui oraş de poveste. În încheiere, aş vrea să îndemn milioanele de suporteri olteni să se unească în susţinerea unor valori care ne-au caracterizat mereu: decenţă, pasiune, ambiţie, etică, profesionalism şi dorinţa de a fi cei mai buni. Doar aşa Universitatea Craiova poate să renască!", a spus Andrei Păunescu.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, i-a mulţumit pe contul său de facebook lui Andrei Păunescu pentru cedarea imnului. "Clubul Sportiv Universitatea Craiova care aparţine municipalităţii şi Universităţii din Craiova a primit azi, la 3 ani de la moartea marelui poet Adrian Păunescu, din partea familiei acestuia, exclusivitatea asupra versurilor imnului «Cântec pentru Oltenia", cu titlu gratuit. Mulţumim din inima!", a scris primarul.

Primăria a decis să înfiinţeze o echipă care să participe în Liga a II-a începând din acest sezon, după ce negocierile cu Adrian Mititelu, finanţatorul formaţiei FC Universitatea Craiova, au eşuat. Cele două cluburi evoluează în Seria a II-a şi se află în conflict, iar mai multe glorii ale "Craiovei Maxima" au anunţat că vor susţine echipa finanţată de primărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici