Angela Merkel nu va asista la meciurile Germaniei din grupele Euro-2012

Cancelarul Angela Merkel nu va asista la cele trei meciuri pe care naţionala Germaniei le va disputa în faza grupelor Campionatului European de fotbal, a anunţat, vineri, preşedintele federaţiei germane (DFB), Wolfgang Niersbach.

150 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel nu va asista la meciurile Germaniei din grupele Euro-2012

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Angela Merkel se va deplasa în Ucraina pentru a susţine echipa Germaniei în faza grupelor, Niersbach a răspuns, pentru cotidianul Bild: "La meciurile din grupe, din nefericire nu". "În ceea ce priveşte restul turneului situaţia este incertă", a adăugat el.

Niersbach a precizat că Germania va fi reprezentată de ambasadorul său în Ucraina, Hans-Jürgen Heimsoeth, la meciul de sâmbătă de la Lvov, cu Portugalia. "Ministrul Sporturilor, Hans-Peter Friedrich, a decis să nu vină în Ucraina pentru cele trei meciuri din grupe", a adăugat preşedintele DFB.

Mai mulţi responsabili europeni au ameninţat că vor boicota meciurile din Ucraina din cadrul Campionatului European, în semn de protest faţă de situaţia Iuliei Timoşenko, fost premier condamnat la şapte ani de închisoare de justiţia ucraineană pentru semnarea unor contracte de gaze cu Rusia care ar fi dezavantajat Ucraina.

Naţionala Germaniei va întâlni sâmbătă Portugalia, miercuri Olanda şi în 17 iunie Danemarca, în cadrul grupei B a Campionatului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici