Anghel Iordănescu îşi reproşează că nu l-a convocat pe Alexandru Maxim în lotul pentru Euro 2016

Anghel Iordănescu (66 de ani), fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, îşi reproşează că nu l-a convocat pe mijlocaşul Alexandru Maxim în lotul care a făcut deplasarea în Franţa, pentru Campionatul European din vară.

329 afișări
Imaginea articolului Anghel Iordănescu îşi reproşează că nu l-a convocat pe Alexandru Maxim în lotul pentru Euro 2016

Anghel Iordănescu îşi reproşează că nu l-a convocat pe Alexandru Maxim în lotul pentru Euro 2016 (Imagine: Alexandru Hojda/ Arhiva Mediafax Foto)

La finalul lunii mai, cu 10 zile înainte de startul Campionatului European, Anghel Iordănescu a fost pus în faţa unor alegeri dificile. Selecţionerul de atunci al României a trebuit să renunţe la cinci dintre jucătorii convocaţi în lotul preliminar de 28. Pe lângă Alin Toşca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan şi Ioan Hora, Iordănescu a renunţat şi la Alexandru Maxim, care a jucat în nouă dintre cele 10 meciuri din preliminariile turneului final.

Acum, la trei luni şi jumătate de la experienţa franceză, Anghel Iordănescu spune că regretă decizia luată, dar nu uită să menţioneze că unii dintre actualii jucători de bază ai naţionalei au fost promovaţi de staff-ul pe care l-a condus.

"Regret şi acum că l-am lăsat pe Maxim, pe Lăcătuş cu ani în urmă, dar acesta este fotbalul. Eu pregătisem ceea ce va urma. Stanciu a fost promovat de mine, iar acum este un jucător de bază. Andone a fost promovat de mine, de noi, de conducerea tehnică a echipei naţionale. Când am plecat de la naţională, am lăsat cinci-şapte jucători extrem de tineri", a spus Iordănescu, la Digi Sport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici