Anghel Iordănescu: Meritam această calificare, dar trebuia să o obţinem mai repede. REACŢIILE jucătorilor

Selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, a declarat, duminică, după victoria din meciul cu Insulele Feroe, scor 3-0, că "tricolorii" meritau calificarea la Campionatul European din 2016, dar a precizat că ar fi trebuit să o obţină mai repede.

4042 afișări
Imaginea articolului Anghel Iordănescu: Meritam această calificare, dar trebuia să o obţinem mai repede. REACŢIILE jucătorilor

Anghel Iordănescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Ne-am fi dorit ca această bucurie să o avem de la Bucureşti, după meciul cu Finlanda. Am fi vrut să împărţim bucuria cu fanii noştri. E victoria fanilor şi a băieţilor care au jucat foarte bine tactic. Meritam această calificare, dar trebuia să o obţinem mai repede pentru a nu ţine suporterii în tensiune. Au fost momente grele şi în trecut, dar sunt mulţumit că am obţinut această calificare de care fotbalul românesc avea nevoie. Sper ca această calificare să aducă schimbări în fotbalul românesc", a spus Iordănescu la TVR 1.

Întrebat dacă va rămâne pe banca tehnică a naţionalei României pentru turneul final al Campionatului European, selecţionerul a răspuns: "Lăsaţi-mă să mă bucur şi eu şi jucătorii şi abia apoi vom discuta problema Iordănescu".

Budescu: Ne bucurăm toţi că am ajuns din nou la un turneu final, merităm calificarea

Mijlocaşul Constantin Budescu a declarat, duminică seară, după calificarea la Campionatul European din 2016, că el şi colegii săi de la echipa naţională au meritat acest succes, în ciuda criticilor la adresa lor.

"Ne bucurăm toţi că am ajuns din nou la un turneu final. Merităm această calificare în ciuda tuturor răutăţilor aduse la adresa noastră. Trebuie să fim mult mai uniţi, suporterii şi toată lumea pentru echipa naţională. La golul doi am şutat spre poartă, nu la poartă, dar e foarte bine că mingea a intrat. Acest succes este meritul întregii echipe", a spus Budescu la TVR1.

Budescu a precizat că speră să mai fie selecţionat în echipa naţională: "Nu am foarte multe selecţii dar sper ca pe viitor să mai vin la echipa naţională să o ajut cum pot eu mai bine".

Răzvan Raţ, după calificarea la Euro-2016: Bucuria este nemărginită

Fundaşul Răzvan Raţ a declarat, duminică seară, după ce naţionala României s-a calificat la Campionatul European din 2016, că "bucuria este nemărginită" şi a menţionat că la turneul din Franţa se poate întâmpla orice.

"O competiţie majoră îţi dă multe şi orice se poate întâmpla acolo. Avem mai mult de jumătate de an să ne punem la punct. Bucuria este nemărginită. Presiune a existat, dar o adevărată echipă se vede când rezistă la presiune şi joacă. Astăzi nu am avut un adversar redutabil, dar ne-am făcut treaba foarte bine, am închis meciul şi nu le-am dat şanse. Nu cred că există o motivaţie mai mare decât faptul de a merge la un Campionat European", a spus Raţ la Digi Sport.

Gabriel Torje: Am demonstrat că merităm să participăm la Campionatul European

Mijlocaşul echipei naţionale a României, Gabriel Torje, a declarat, duminică, după victoria din meciul cu Insulele Feroe, scor 3-0, că "tricolorii" au demonstrat că merite să participe la Campionatul European din 2016.

"Am demonstrat că merităm să participăm la Campionatul European. Am ajuns la turneul final nu doar prin victoria de acum din Feroe, au mai fost şi alte partide bune pe care le-am realizat în această campanie. Am fost o echipă, am demonstrat asta. Dedicăm calificarea celor care au crezut în noi, dar şi celor care nu au crezut. Înaintea acestui meci au aruncat cu pietre asupra noastră. Sper să aibă şi ei o noapte albă ca a noastră", a spus Torje la Digi Sport.

Dragoş Grigore: Am fost mult timp pe primul loc, ar fi fost păcat să nu ne calificăm

Fundaşul Dragoş Grigore a declarat, duminică seară, după ce naţionala României s-a calificat la Campionatul European din 2016, că ar fi fost păcat ca "tricolorii" să nu reuşească această performanţă, având în vedere faptul că au ocupat mult timp primul loc în grupa F.

"Am fost mult timp pe primul loc, ar fi fost păcat să nu reuşim să ne calificăm. După meciul cu Finlanda m-am temut oarecum, dar am reuşit să ne revenim şi ceea ce contează este că la vară o să mergem în Franţa. Nea Puiu (n.r. - Anghel Iordănescu) e antrenorul echipei naţionale. Sperăm să rămână alături de noi. El a reuşit să ne îndrepte pe drumul cel bun după plecarea lui nea Piţi (n.r. - Victor Piţurcă)", a spus Grigore.

Pintilii: La al doilea gol am crezut că a ieşit mingea afară, a fost o execuţie extraordinară

Mijlocaşul Mihai Pintilii a declarat după meciul cu Insulele Feroe, scor 3-0, în urma căruia România s-a calificat la Euro-2016, că la al doilea gol, înscris de Constantin Budescu, a crezut că mingea nu a intrat în poartă, şi a calificat reuşita colegului său drept "o execuţie extraordinară".

"Suntem fericiţi, suntem un grup unit şi asta contează. A fost mai greu din cauza terenului, dar noi ne ştiam valoarea, calitatea. Depindea doar de noi. Am jucat fotbal, am câştigat, important este că ne-am calificat şi suntem fericiţi cu toţii. La golul al doilea an crezut că a ieşit mingea afară, a fost o execuţie extraordinară", a spus Pintilii.

Reprezentativa de fotbal a României a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, şi s-a calificat la turneul final care va avea loc în Franţa.

La partida din grupa F de calificare, golurile au fost marcate de Constantin Budescu, în minutele 4 şi 45+1, şi de Alexandru Maxim '82. Golurile înscrise la Torshavn sunt primele reuşite ale lui Budescu pentru prima reprezentativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici