Anghelache: Probabil că susţinerea politică a cântărit în votul unor delegaţi

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat că şi Dumitru Dragomir avea în programul său modificarea unor legi cu implicaţie asupra bugetelor cluburilor, dar "probabil" că susţinerea politică de care a beneficiat Gino Iorgulescu a fost hotărâtoare la alegerile LPF.

65 afișări
Imaginea articolului Anghelache: Probabil că susţinerea politică a cântărit în votul unor delegaţi

Constantin Anghelache (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Pot să spun că şi domnul Dragomir avea aceste lucruri în programul său, dar probabil asta a cântărit (n.r. - susţinearea politică) în votul unor delegaţi", a spus Anghelache, aflat în Grecia, pentru barajul cu România.

El a menţionat care sunt, în opinia sa, modificările legislative aşteptate de lumea fotbalului: schimbarea legii sponosrizării, legii sportului şi legii adminsitrastaţiei publice locale.

"Eu am fost 12 ani în Comitetul Executiv al Federaţiei Roâmne de Fotbal şi militam încă de atunci la crearea cadrului legal care să ajute la îmbunătăţirea situaţiei financiare ale cluburilor din ţară. Am spus că trebuie schimbată legea sponsorizării, pentru ca sponsorizarea să devină realistă şi corectă. Să se modifice legea 69, a sportului, şi să se reintroducă facilităţile prevăzute iniţial. Să se modifice legislaţia privind adminsitraţia publică locală , în care să se prevadă obligativitatea creării unei cote din bugetul local pentru dezvoltarea sportului. Asta dacă are în vedere domnul Iorgulescu. Numai aşa se poate reaşeza fotbalul nostru pe un făgaş mai bun, mai sigur, mai cert şi ca să dispară şi problemele cu DNA. Banii trebuie să intre cu documente şi trebuie să iasă tot cu documente. O legislaţie bună va putea să asigure liniştea şi curăţirea fotbalului românesc", a declarat ofcialul dinamovist.

Anghelache l-a avertizat pe Iorgulescu de faptul că va fi înlocuit de la condcuerea LPF, dacă nu îşi va duce la îndeplnire promisiunile. "Pentru mine promisiunile exprimate de un candidat sunt angajamente şi angajementele trebuie respectate. În cazul în care aceste promisiuni nu se vor respecta, avem posibilitatea de a convoca o altă Adunare Generală şi să se pună în discuţie promisiunile cu angajamentele realizate. Liga nu are nicio obstrucţie de a schimba şi de cinci ori pe an preşedintele dacă lucrurile nu merg bine. Cunosc programul şi trebuie să se ţină de cuvânt", a afirmat Anghelache.

Constantin Anghelache spune că FC Dinamo nu se numără printre cei şase "trădători" menţionaţi de Dumitru Dragomir şi că decizia luată de clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost luată după studierea programelor celor doi candidaţi. "Dinamo nu a trădat pe nimeni, pentru că dacă ar trăda pe cineva ar trăda fotbalul. Noi ne-am întâlnit cu ambii candidaţi înainte de alegeri. Am ascultat propunerile dumnealor şi punctele lor de vedere. Am luat o decizie care ni s-a părut normal să fie şi să rămână confidenţială, indiferent pe cine ar bucura sau supăra, pentru că noi facem parte dintr-o ligă, în care fiecare are libertatea să-şi stabilească punctul de vedere. Din punctul nostru de vedere, nu avem nicio obligaţie faţă de niciun candidat, dar sperăm că cine a ieşit să fie onest, în sprijinul fotbalului, să-l ajute şi să facă tot ceea ce este mai bun. Eu nu am promis nimănui nimic, doar am ascultat programele dumnealor", a adăugat el.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009. La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

Prosport a relatat că Gino Iorgulescu, candidat la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întîlnit, miercuri seară, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici