Anglia e finalistă la Euro 2024. Watkins, înlocuitorul lui Kane, a marcat în minutul 90

Soarta cele de a doua finaliste a Campionatului European de fotbal din Germania părea că va fi decisă în prelungiri. Olanda şi Anglia erau la egalitate, 1-1, după 90 de minute, când Watkins, înlocuitorul lui Harry Kane, a marcat din careu cu un şut în diagonală. Anglia va juca finala cu Spania.

Urmărește
1827 afișări
Imaginea articolului Anglia e finalistă la Euro 2024. Watkins, înlocuitorul lui Kane, a marcat în minutul 90

Anglia e finalistă la Euro 2024. Watkins, înlocuitorul lui Kane, a marcat în minutul 90

Cea de a doua semifinală de la Euro 2024, dintre Olanda şi Anglia, înregistra scorul de 1-1 după primele 45 de minute de joc. Simons a deschis scorul pentru Olanda în minutul 7, cu un şut imparabil. Kane a egalat din penalty, în minutul 18. Ambele echipe au şutat în bară, prin Dumfries şi Foden.

A doua repriză a fost mai puţin dinamică, englezii reuşind să obţină calificarea în primul minut suplimentar de joc, prin golul lui Watkins.

Olandezii au trecut peste perioada de tatonare, Simons şutând imparabil la vinclu după abia 7 minute de joc. Englezii au replicat, dominând în jumătatea adversă. În minutul 14, Saka a şutat pe poartă, iar mingea respinsă a ajuns la Kane, care de la 10 metri a şutat peste poartă.

O verificare VAR şi analiza ulterioară a arbitrului principal au dus la dictarea unui penalty, pentru un fault în faza şutului lui Kane, care a şi transformat lovitura de penalitate.

Phil Foden a intrat în scenă cu un şut pe poartă care l-a învins pe Verbruggen, dar a fost respinsă de pe linia de poartă de Dumfries.

Acelaşi Dumfries a trimis mingea în bara transversală, cu o lovitură de cap, după un corner de pe partea dreaptă a atacului olandez.

Foden a ieşit din nou la rampă, egalând scorul şi la şuturi în bară, în minutul 32, când a trimis puternic în stâlpul drept al porţii olandeze.

Primele 15 minute ale reprizei secunde nu aduc nimic interesant, olandezii cedând deliberat posesia şi aşteptând la pândă, pentru un eventual contraatac.

Koeman l-a introdus la pauză pe Weghorst, în locul lui Malen, pentru a revitaliza ofensiva batavă, în timp ce la englezi, Trippier i-a cedat locul lui Luke Shaw, pentru mai mult dinamism în flancul stâng.

Prima ocazie importantă a reprizei apare abia în minutul 65 , când, după o lovitură liberă din flancul drept, Virgil van Dijk a trimis cu piciorul din faţa porţii un şut respins spectaculos, dar cu calm de Pickford.

Olandezii preiau iniţiativa, atât în teren, cât şi în tribune, dar niciuna din echipe nu forţează cu adevărat, concentrate în special pe defensivă şi pe specularea unei eventuale erori a adversarilor.

Simons primeşte cadou o minge în careu, în minutul 77, însă şutul său slab e reţinut de Pickford.

Peste două minute, Saka îl învinge pe portarul olandez, cu un şut din careu, dar reuşita e invalidată pentru un offside.

Southgate face două schimbări surprinzătoare şi îi scoate din teren pe Foden şi Kane, consumaţi fizic, introducându-i pe Palmer şi Watkins.

Olandezii au mai avut două apariţii în faţa porţii engleze, fără să creeze însă pericol.

Când părea că meciul merge în prelungiri, Watkins a stricat titlurile jurnaliştilor din întreaga lume, care se pregăteau să anunţe remiza de 1-1, după 90 de minute.

Cei doi jucători intraţi în teren pentru Anglia, în minutul 81 au creat faza de gol care a dus la calificarea Angliei în finală.

Cole Palmer l-a angajat bine pe Watkins în careu şi după ce a avansat câţiva metri lateral dreapta, acesta a şutat puternic, în diagonală, la colţul lung al porţii olandeze, marcând puţin după pragul celor 90 de minute de joc regulamentare.

Anglia se califică astfel pentru a doua oară consecutiv în finala Euro, după ce a fost prezentă şi în cea a ediţiei Euro 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici