Anglia învinge cu emoţii Serbia cu 1-0, cu o lovitură de cap a lui Bellingham

  • O lovitură puternică de cap din prima repriză a lui Jude Bellingham a făcut ca naţionala de fotbal a Angliei să debuteze cu un succes la Euro 2024.
  • Englezii s-au impus duminică cu 1-0 în faţa Serbiei, la capătul unui meci tensionat, în care Three Lions s-au agăţat de victorie pe final.
Urmărește
132 afișări
Imaginea articolului Anglia învinge cu emoţii Serbia cu 1-0, cu o lovitură de cap a lui Bellingham

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Bellingham a profitat de o centrare deviată a lui Bukayo Saka, şi a lovit puternic cu capul mingea, din faţa porţii, mijlocaşul de 20 de ani aducând în avantaj vicecampionii Euro 2020 în minutul 13, golul punând Anglia pe primul loc în Grupa C, după ce Danemarca şi Slovenia au remizat 1-1, mai devreme duminică.

În prima repriză, echipa lui Gareth Southgate, orientată spre ofensivă, a găsit spaţii pe partea dreaptă, Saka şi Kyle Walker construind faze periculoase, cu sârbi ajungând mai rar la poarta lui Pickford.

După pauză, Serbia a început să fie mai ameninţătoare, totuşi numărul de 11 şuturi până la fluierul final - şase din partea Serbiei, cinci din partea Angliei - a fost cel mai mic într-un meci de Campionat European cel puţin din 1980, potrivit datelor Opta.

Bellingham a răspuns criticilor, când a fost întrebat de reporteri dacă repriza a doua, mai mult defensivă, a Angliei a arătat o slăbiciune a echipei sale:

„Nu sunt de acord cu asta", a spus el. „Cred că prima repriză arată că putem înscrie goluri împotriva oricărei echipe, iar a doua repriză arată de ce putem încheia un meci fără să primim gol, împotriva oricărei echipe".

Serbia şi-a îmbunătăţit jocul la începutul reprizei a doua după ce l-a introdus pe Ivan Ilic în locul mijlocaşului defensiv Nemanja Gudelj, iar în scurt timp atacantul Dusan Vlahovic a avut o primă ocazie periculoasă, la capătul unei centrări în careul Angliei, trezindu-şi fanii.

Selecţionerul Serbiei, Dragan Stojkovic, a mai făcut două mutări ofensive, Dusan Tadic şi Luka Jovic venind de pe bancă la puţin peste o oră de joc.

Jarrod Bowen, una din rezervele engleze, a livrat o centrare precisă pentru căpitanul Harry Kane, a cărui lovitură de cap a fost împinsă în bară de portarul Predrag Rajkovic, în minutul 77, furnizând cea mai importantă ocazie a reprizei secunde pentru englezi.

Cinci minute mai târziu, un şut puternic al lui Vlahovic a fost respins de Jordan Pickford, în timp ce Serbia menţinea presiunea.

Anglia a rezistat şi în cele din urmă a obţinut victoria.

Kane a recunoscut că performanţa nu a fost una clasică din partea Angliei. „În general, o victorie meritată.” a declarat căpitanul Angliei. „A fost o perioadă în a doua repriză în care ne-am campat în careul nostru şi ne-a fost greu să ieşim, dar a fost o victorie importantă în această seară".

Anglia va juca joi împotriva Danemarcei, după ce Serbia va juca împotriva Sloveniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici