Anglia, Norvegia şi Suedia vor putea înscrie încă o echipă în Liga Europa datorită fair-play-ului

Anglia, Norvegia şi Suedia vor primi din partea UEFA câte un loc suplimentar în preliminariile Ligii Europa, ediţia 2011-2012, pe raţiuni de fair-play, a anunţat, luni, într-un comunicat, forul european.

174 afișări
Imaginea articolului Anglia, Norvegia şi Suedia vor putea înscrie încă o echipă în Liga Europa datorită fair-play-ului

Anglia, Norvegia şi Suedia vor putea înscrie încă o echipă în Liga Europa datorită fair-play-ului (Imagine: Shutterstock)

Norvegia este prima clasată în ierarhia campaniei "Respect" a UEFA, for care alcătuieşte, anual, un top fair-play, bazat pe meciurile inter-cluburi şi inter-ţări.

Acest clasament este format pe următoarele criterii: joc pozitiv, respect faţă de adversar, respect faţă de arbitru, comportament al suporterilor, al conducătorilor, cartonaşe galbene şi eliminări.

Norvegia, Anglia şi Suedia au îndeplinit cel mai bine aceste criterii în perioada 1 mai 2010 - 30 aprilie 2011. Ele sunt urmate de Danemarca, Islanda, Germania, Irlanda, Finlanda, Olanda şi Franţa.

Cele trei ţări câştigătoare primesc câte un loc suplimentar în primul tur preliminar din Liga Europa, urmând să beneficieze echipele considerate campioane ale fair-play-ului în prima ligă a campionatelor respective. Dacă una dintre grupări este deja calificată în cupele europene, locul suplimentar va fi obţinut de următoarea clasată din ierarhia internă fair-play.

Datorită acestui clasament, în preliminariile Ligii Europa pot participa şi echipe care au retrogradat la finalul sezonului 2010/2011 al întrecerilor interne. O altă condiţie pe care cluburile trebuie să o respecte, este aceea de a obţine licenţa UEFA, care permite participarea în cupele europene.

În acest clasament, România s-a clasat pe locul 38 din 47 de ţări prezente în ierarhia pe sezonul în curs. Pentru ca o ţară să fie prezentă în clasament, aceasta trebuie să dispute cel puţin 34 de partide în competiţiile inter-cluburi şi inter-ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici