Anglia vrea să organizeze Campionatul European din 2028

Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), Greg Dyke, a declarat, miercuri, că forul pe care îl conduce intenţionează să-şi depună candidatura pentru găzduirea Campionatului European din 2028, informează itv.com.

81 afișări
Imaginea articolului Anglia vrea să organizeze Campionatul European din 2028

Anglia vrea să organizeze Campionatul European din 2028 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Dyke a afirmat că este puţin probabil ca Anglia să-şi depună candidatura şi pentru ediţia din 2026 a Cupei Mondiale.

Desemnarea organizatoarei Cupei Mondiale din 2026 va avea loc în 2017, când preşedintele FIFA, Sepp Blatter va fi, cel mai probabil, în funcţie.

FA a decis să nu-şi mai depună candidatura pentru turneele organizate de FIFA atât timp cât Blatter se află la conducerea forului mondial, după ce Anglia nu a primit dreptul de organizare a Cupei Mondiale din 2018.

"Adevărul este că şansele ca ediţia din 2026 a Cupei Mondiale să fie găzduită de Europa sunt aproape nule. Sepp Blatter are o şansă bună să fie încă preşedinte când se va decide organizatoarea, iar noi cu siguranţă nu vom candida dacă el va fi acolo. Politica noastră este să nu depunem candidatura atâta vreme cât actuala conducere este acolo. Suntem mult mai interesaţi de organizarea Euro-2028, pentru că ne place UEFA, însă mai este multă vreme", a declarat Dyke, pentru Press Association Sport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici