Antonio Conte este noul antrenor al echipei Juventus

Gruparea Juventus Torino a anunţat, marţi, că Antonio Conte îl înlocuieşte pe Luigi Delneri la conducerea tehnică a formaţiei italiene, el semnând un contrat pe doi ani până la finalul sezonului 2013.

68 afișări
Imaginea articolului Antonio Conte este noul antrenor al echipei Juventus

Antonio Conte este noul antrenor al echipei Juventus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conte, fost mijlocaş şi căpitan al echipei Juventus, a disputat 296 de meciuri pentru formaţia italiană, pentru care a jucat din 1992 şi 2004. El a câştigat cu Juventus cinci titluri de campion şi trofeul Ligii Campionilor în 1996.

Antonio Conte a fost finalist al Cupei Mondiale din 1994 şi al Campionatului European din 2000, cu naţionala Italiei.

"Lunile care vor veni ne vor spune dacă am luat o decizie bună, însă CV-ul lui vorbeşte pentru el. În calitate de antrenor, el şi-a atins întotdeauna obiectivele care i-au fost fixate, el dobândind o atitudine de câştigător", a declarat portarul Gianluigi Buffon.

Antonio Conte a condus formaţia Bari în Serie A în 2009, realizând aceeaşi performanţă cu Siena în acest sezon.

Juventus a încheiat sezonul pe locul 7 în Serie A şi nu va participa la nicio competiţie europeană în anul competiţional 2011/2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici