Antonio Conte: Italia are intenţii mari la Euro 2016

Antonio Conte, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Italiei, a declarat, luni, după victoria italienilor în meciul cu Belgia, scor 2-0, că formaţia sa are intenţii mare la Euro 2016, notează site-ul oficial al UEFA.

226 afișări
Imaginea articolului Antonio Conte: Italia are intenţii mari la Euro 2016

Antonio Conte: Italia are intenţii mari la Euro 2016 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Italia a câştigat, luni seară, meciul cu Belgia, scor 2-0, în grupa E a Campionatului European din Franţa. Emanuele Giaccherini (în minutul 32) şi Graziano Pelle (minutul 90+3) au marcat pentru italieni.

"Am spus de la început - şi nu sunt omul care să vorbească aiurea - că avem un grup format din bărbaţi adevăraţi în primul rând, şi apoi din fotbalişti. Este foarte important pentru că, într-un turneu ca ăsta, ai nevoie de jucători care se înţeleg foarte bine, iar satisfacţia mare pentru mine a fost să văd cât de fericiţi au fost cu toţii, inclusiv cei de pe bancă. Există un spirit foarte bun în echipa noastră. În aceste condiţii, trebuie să fim foarte fericiţi azi, fericiţi mâine şi să ne pregătim pentru meciul cu Suedia.

Amintirile de acum doi ani sunt încă proaspete, când am jucat bine împotriva Angliei şi apoi am pierdut cu Costa Rica în faza grupelor. Este o rană care rămâne în mintea jucătorilor şi a fanilor.

Avem intenţii mari şi obiectivul rămâne acelaşi, să ajungem între ultimele 16 echipe. Trebuie să ajungem acolo unde merităm, fără regrete. Cred că fanii sunt mulţumiţi atunci când văd 23 de jucători care dau totul pe teren şi sunt dispuşi să verse sânge pentru ţara lor. Nu vor nega faptul că am fost foarte, foarte emoţionat azi, să fiu antrenorul unei asemenea echipe naţionale la un turneu major, nu se întâmplă în fiecare zi. Cu o unitate în gândire, putem face lucruri mari", a declarat Conte după meci.

Emanuele Giaccherini, mijlocaşul italian desemnat omul meciului cu Belgia, a declarat la finalul partidei: "Este o zi fantastică pentru mine, dar sunt totodată foarte fericit pentru echipă, pentru Italia. Am demonstrat că doar ceea ce se întâmplă pe teren contează. Antrenorul ne-a zis înainte de meci că trebuie să ne arătăm valoarea şi am făcut exact asta. Dar nu trebuie să ne pierdem concentrarea. Trebuie să rămânem cu garda sus pentru că nivelul de joc la Euro 2016 este foarte ridicat. Fiecare meci este o poveste în sine şi vom avea viaţă grea în continuare. Trebuie să ne ajutăm reciproc în continuare, mai ales în momentele dificile, precum au fost şi în meciul cu Belgia. Dar trebuie să ştim cum să suferim, cum să ne ajutăm reciproc şi să fim uniţi şi compacţi".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici