Antrenor Trinidad-Tobago: Îl iubim pe Hagi şi suntem mândri că putem spune că am jucat în ţara lui

Co-selecţionerul statului Trinidad-Tobago, Jamaal Shabazz, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că fostul internaţional român Gheorghe Hagi este foarte iubit în ţara din Caraibe şi că este mândru că le va putea spune fanilor că reprezentativa lor a jucat în România.

1493 afișări
Imaginea articolului Antrenor Trinidad-Tobago: Îl iubim pe Hagi şi suntem mândri că putem spune că am jucat în ţara lui

Gheorghe Hagi (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"E ceva unic să venim în Europa, în special în România, pentru că noi când eram jucători ştiam foarte multe şi îl apreciam pe Hagi. El la momentul respectiv era jucătorul favorit în ţara noastră. Îl iubim pe Hagi şi suntem foarte mândri că le putem spune suporterilor noştri că am jucat în ţara lui. Cunoaştem fotbalul românesc, ştim că trece printr-o perioadă mai dificilă, dar prin acest meci ne propunem să facem situaţia şi mai dificilă", a spus Shabazz.

El a menţionat că Trinidad-Tobago este o ţară mică din Caraibe şi doreşte să îşi creeze o reputaţie. "De aceea vrem să le mulţumim adversarilor noştri pentru această oportunitate. Am văzut meciurile României cu Ungaria şi Olanda, în care a obţinut rezultate slabe. Înţelegem că am fost aleşi pentru a fi parteneri pentru un meci în care jucătorii adverşi să capete încredere înaintea partidelor oficiale care urmează. Pentru selecţionatele din Caraibe, în meciurile cu adversari din Europa nu se gândesc la rezultat ci la jocul pe care pot să îl facă în teren. Europa ne-a învăţat fotbal, foarte mulţi ani reprezentativele din Caraibe au avut antrenori din Europa. Acum avem antrenori din Caraibe, a venit timpul nostru. Vrem să demonstrăm în teren, ne interesează mai întâi jocul şi abia apoi rezultatul", a adăugat tehnicianul.

Shabazz a spus că echipa sa nu se teme de România, deoarece meciul de marţi este doar un amical. "Respectăm România, dar vrem să ne facem jocul şi să ne vedem posibilităţile în faţa unei selecţionate din Europa. Ne-ar fi plăcut să jucăm împotriva celei mai bune echipe a României, dar înţelegem deciziile pe care le ia antrenorul acesteia", a adăugat el.

Jamaal Shabazz consideră că după meciul de pe Arena Naţională multe cluburi din România vor fi interesate de jucătorii din Trinidad-Tobago. "Avem jucători care vă vor plăcea. Sunt sigur că după joc multe cluburi din România vor fi foarte interesate de fotbaliştii noştri. Poate nu excelăm la nivel tactic, dar individual jucătorii noştri sunt foarte talentaţi", a menţionat el, dându-l ca exemplu pe căpitanul Densill Theobald, care a jucat la Cupa Mondială din 2006 împotriva Angliei.

Cel de-al doilea antrenor al naţionalei din Trinidad-Tobago, Hutson Charles, este de părere că echipa sa va câştiga meciul cu România. "2-1 pentru Trinidad", a răspuns el după ce a fost întrebat de jurnalişti ce rezultat crede că va avea partida. "Dacă se va ivi ocazia ne-ar plăcea să-l întâlnim pe Hagi, e jucătorul nostru favorit", a mai spus el.

Echipa din Trinidad-Tobago a efectuat antrenamentul oficial, luni seară, pe terenul central al complexului sportiv Dinamo. La şedinţa de pregătire au fost prezenţi 17 jucători.

Reprezentativa României întâlneşte, marţi, de la ora 20.45, pe Arena Naţională, selecţionata statului Trinidad-Tobago, într-o partidă amicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici