Antrenorii care nu se vor prezenta la conferinţele de presă vor fi amendaţi

Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că antrenorii din Liga I care nu se vor prezenta la conferinţele de presă de după meciurile oficiale vor primi o sancţiune de 10.000 de lei.

16 afișări
Imaginea articolului Antrenorii care nu se vor prezenta la conferinţele de presă vor fi amendaţi

Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt antrenori care nu participă la conferinţele de presă. Supăraţi pe rezultat îşi trimit secundul să vorbească la aceste conferinţe. Vom fi mai atenţi în această privinţă şi, conform statutului, ei vor fi sancţionaţi cu suma de 10.000 de lei la Liga I, 5.000 la Liga II, şi 3.000 la Liga III. Din păcate, mulţi dintre antrenori se supără degeaba pe arbitri şi de aceea nu vin la conferinţa de presă, ceea ce nu este deloc normal", a spus Mircea Rădulescu.

Directorul şcolii de antrenori a precizat că la Comitetul Executiv din data de 22 iunie au fost aprobate mai multe prevederi care vor fi introduse în statutul antrenorului, începând cu sezonul 2009-2010.

O prevedere aprobată în statutul antrenorului este aceea că atât antrenorii, cât şi cluburile, vor fi obligate să semneze contracte de muncă. "Antrenorii şi cluburile vor fi obligate să semneze contracte de muncă şi nu convenţii. Această obligativitate va intra în vigoare începând cu sezonul viitor. Aici trebuie subliniat rolul contractului bine făcut. Prin clauzele din contracte antrenorii noştri nu procedează aşa cum ar trebui şi ne arată că sunt mulţumiţi că antrenează la o echipă şi atât. Le este teamă că preşedintele cu care negociază va căuta o altă soluţie, iar în acest caz relaţia dintre antrenor şi patron continuă să fie una slabă, iar aceasta va ajunge la vestiar", a adăugat directorul şcolii de antrenori.

De asemenea, antrenorii care vor comite acte de indisciplină în timpul partidelor oficiale vor putea fi sancţionaţi după ce Comisia Tehnică a Şcolii Federale de Antrenori se va sesiza şi va solicita Comisiei de Disciplină acest lucru. "Etapă de etapă au apărut acte de indisciplină ale antrenorilor, care nu au fost trecute în rapoartele observatorilor, aceştia motivând că nu au fost atenţi. Am introdus o prevedere prin care Comisia Tehnică se poate sesiza prin oficiali ai cluburilor sau prin alte surse, chiar şi prin presă, în privinţa unor astfel de antrenori ale căror fapte nu au fost raportate de către observator. Ne vom adresa şi Comisiei de Disciplină şi vom solicita ca antrenorul care a comis astfel de fapte să fie sancţionat", a mai spus Mircea Rădulescu.

În noul statut aprobat de Comitetul Executiv se prevede ca un antrenor să nu mai deţină o altă funcţie de arbitru sau de agent de jucători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici