Antrenorii cu licenţă UEFA PRO, motivaţi cu discursuri ale lui Arsenie Boca şi Al Pacino

Componenţii celei mai noi generaţii de antrenori, care au primit, vineri, la Casa Fotbalului, diplomele de licenţă UEFA PRO, au fost motivaţi la ultimul curs cu secvenţe din filme cu actorul Al Pacino, dar şi cu un discurs al părintelui Arsenie Boca.

463 afișări
Imaginea articolului Antrenorii cu licenţă UEFA PRO, motivaţi cu discursuri ale lui Arsenie Boca şi Al Pacino

Antrenorii cu licenţă UEFA PRO, motivaţi cu discursuri ale lui Arsenie Boca şi Al Pacino (Foto: AFP)

"Convingerea că se poate şi ceea ce ni s-ar părea că nu se poate este o putere nebănuită", a fost citatul din învăţăturile părintelui Arsenie Boca, postat de reprezentanţii Şcolii Federale de Antrenori în sala de la Casa Fotbalului, pentru a-i motiva pe cei 29 de deţinători ai licenţei UEFA PRO, diplomă ce le va da posibilitatea să antreneze în Liga I şi în competiţii europene.

De asemenea, în timpul ultimului curs de instruire au fost proiectate mai multe secvenţe din filme, printre care şi "Any Given Sunday", în care actorul Al Pacino interpreta rolul unui antrenor de fotbal american care le ţinea sportivilor un discurs motivaţional în pauza unui meci.

După un an şi patru luni de la startul cursurilor pentru obţinerea licenţei UEFA PRO, 29 de antrenori români au primit în cadrul unei festivităţi, la care au participat şi membri ai familiilor tehnicienilor, diplomele de absolvire. Ceremonia de decernare a diplomelor a fost oficiată către preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi de directorul Şcolii Federale de Antrenori, Dan Apolzan.

Antrenorul formaţiei CS Mioveni, Claudiu Niculescu, s-a arătat încântat de faptul că a acumulat multe cunoştinţe în timpul cursului. "Sunt bucuros, e o zi frumoasă pentru noi toţi. Am obţinut această licenţă după foarte multă muncă. După atâţia ani avem această patalama la mână şi de acum înainte depindem doar de noi şi de cunoştinţele pe care le avem. Depinde de noi dacă vom ajunge antrenori de top. Cu siguranţă, după acest curs am devenit antrenori mai buni, pentru că am acumulat foarte multe lucruri noi din fotbalul modern. Îmi doresc să revin în Liga I şi sper să se întâmple cât mai repede", a afirmat el.

Referitor la situaţia lui Mirel Rădoi, care nu deţine licenţă PRO şi activează la Steaua cu titulatura de director sportiv, Niculescu a spus: "Există o adevărată discuţie în ultimul timp. Dacă există această portiţă în regulament şi poate sta pe bancă la o echipă de Liga I, de ce nu? Nu ştiu dacă se va putea permite acest lucru şi în Champions League. La un moment dat, va trebui să urmeze şi el aceste cursuri, să ia licenţa pentru că e foarte importantă. E un lucru normal în fotbalul mondial în zilele noastre".

Tehnicianul Flavius Stoican a declarat, la finalul festivităţii, că aşteaptă oferte pentru a reveni ca antrenor în Liga I. "Au fost aproape doi ani de cursuri intensive. Suntem fericiţi că am reuşit să trecem de multe examene. Îi mulţumim domnului Apolzan că a reuşit să creeze o familie. Avem multe de învăţat de la dânsul şi pe viitor. Am venit împreună cu soţia pentru că a fost alături de mine în această perioadă. Aştept ca în viitorul apropiat să fiu din nou prezent lângă terenul de fotbal. Sunt optimist în ceea ce priveşte ofertele pentru că îmbrăţişez cu drag această meserie, cu entuziasm. Cunoştinţele acumulate sunt poate peste măsură şi cred că va fi bine", a declarat fostul antrenor al FC Dinamo.

Fostul jucător rapidist Adrian Iencsi speră ca preşedinţii de cluburi să se bazeze pe cunoştinţele acumulate de antrenori la aceste cursuri şi să îi oferteze. "Pentru mine este o diplomă foarte importantă, după o perioadă lungă în care am acumulat foarte multe cunoştinţe. Am lucrat cu oameni de calitate, foarte bine informaţi. Am făcut parte dintr-o generaţie tânără şi eu cred că de la fiecare am avut de învăţat ceva. Nu ştiu ce să cred, dacă vor veni mai uşor oferte sau nu. Aşa ar fi normal, pentru că toţi suntem antrenori tineri, care putem antrena la orice nivel. Acum depinde dacă ni se oferă posibilitatea să antrenăm şi conducătorii ne acceptă ideile. Sperăm să fie din ce în ce mai bine", a declarat Iencsi.

Tehnicienii care au absolvit vineri cursurile Şcolii Federale de Antrenori pentru obţinerea licenţei PRO sunt următorii: Bogdan-Ioan Andone, Vergil Andronache, Marius Baciu, Roberto Berruero, Ilie Ionuţ Constantin, Cristian Coroian, Constantin Enache, Mihail Ianovschi, Adrian Iencsi, Robert Kilin, Erik Lincar, Gabriel Nicolae Manu, Ionuţ - Dan Mihu, Ionuţ Codruţ Moşteanu, Florin Motroc, Victor Naicu, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Cristian Pîrvu, Paul-Nelu Răducan, Răzvan Rotaru, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Flavius Stoican, Adrian Szabo, Eugen Trică, Ciprian Urican şi Dumitru Uzunea.

Antrenorul Valeriu Bordeanu, care a făcut parte din aceeaşi generaţie, nu a primit diploma, întrucât a lipsit la unele module din cadrul cursului, pe care urmează să le parcurgă ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici