Antrenorul Benficăi îl critică pe Blatter pentru declaraţiile despre Ronaldo: Vedetele fotbalului sunt jucătorii, nu el

Tehnicianul echipei Benfica Lisabona, Jorge Jesus, l-a criticat, miercuri, pe preşedintele FIFA, Joseph Blatter, pentru declaraţiile acestuia despre Cristiano Ronaldo, şi a precizat că şeful forului mondial nu înţelege faptul că vedetele fotbalului sunt jucătorii, informează A Bola.

95 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Benficăi îl critică pe Blatter pentru declaraţiile despre Ronaldo: Vedetele fotbalului sunt jucătorii, nu el

Jorge Jesus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştiu de ce şi în ce context a făcut acele declaraţii. Chiar şi dacă a fost o glumă, având în vedere funcţia sa, nu poţi să spui niciodată ceea ce a spus el despre un mare fotbalist, care a demonstrat tuturor, în întreaga lume, că este un jucător de pe altă planetă. Preşedintele trebuie să înţeleagă că vedetele fotbalului sunt jucătorii, nu este el. Ronaldo este o vedetă, trebuie să îl respecte şi nu a făcut-o", a spus Jorge Jesus, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, guvernul portughez s-a declarat revoltat de "caricatura umilitoare" făcută de Blatter în privinţa lui Cristiano Ronaldo. "Am avut un puternic sentiment de revoltă, pe care cred că îl împărtăşesc cu toţi portughezii, văzând scena lamentabilă ce s-a petrecut, cu preşedintele FIFA", a declarat ministrul Afacerilor parlamentare şi purtătorul de cuvânt al guvernului, Luis Marques Guedes, conform AFP. "Cristiano Ronaldo este un jucător extraordinar de talentat şi un profesionist desăvârşit. Cu siguranţă nu merită acest tip de caricatură umilitoare, cum a fost cea făcută de preşedintele FIFA", a adăugat Marques Guedes.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe susţinute la Oxford University, că este mai degrabă un fan al argentinianului Lionel Messi, care este un băiat bun, decât al portughezului Cristiano Ronaldo, "fanul frizeriilor". Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi au câştigat ultimele cinci trofee Balonul de Aur, iar în acest an se regăsesc pe lista celor 23 de nominalizaţi.

Marţi, Blatter a trimis o scrisoare clubului Real Madrid, în care a insistat asupra faptului că atacantul Cristiano Ronaldo este un "jucător excepţional", şeful forului mondial cerându-i scuze fotbalistului pe Twitter: "Dragă Ronaldo. Îmi cer scuze dacă declaraţiile mele la un eveniment privat de vineri v-au deranjat. Nu am dorit niciun moment să vă simţiţi ofensat. Lumea fotbalului dispune de mulţi jucători talentaţi între care şi dumneavoastră".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici