Antrenorul Carlo Ancelotti a vrut să se facă electrician

Antrenorul echipei Chelsea, Carlo Ancelotti, a declarat, într-un interviu apărut pe site-ul oficial al grupării, că intenţia sa a fost să devină electrician la finalul carierei de jucător, pregătindu-se timp de un an pentru această meserie.

34 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Carlo Ancelotti a vrut să se facă electrician

Antrenorul Carlo Ancelotti a vrut să se facă electrician (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am început să mă gândesc să devin electrician. Am studiat şi am dat examenul în 1986. Eram căpitan al echipei AS Roma, dar seara mergeam la cursuri. La finalul anului, am dat examen şi am trecut, nu cu brio, dar am trecut. Dar acum, dacă aş fi nevoit să schimb un bec aş avea probleme", a declarat Ancelotti pentru site-ul grupării Chelsea.

Tehnicianul a adăugat că nu a crezut că va avea o carieră de antrenor atât de lungă.

"Am început să antrenez în 1995, la Reggiana, în Serie B, însă debutul a fost foarte greu. În primele patru meciuri, am înregistrat patru egaluri şi trei înfrângeri. Am ştiut că următorul meci ar putea fi ultimul pentru mine. Dar, am câştigat cu 3-0 şi echipa a promovat. Lucrurile ar fi putut fi diferite. Este ceva normal pentru un antrenor, însă important este să nu-ţi pierzi încrederea", a mai spus Ancelotti.

Entuziasmat de startul echipei Chelsea în acest sezon, tehnicianul a declarat că nu se gândeşte încă la retragerea din antrenorat şi că speră să rămână la Chelsea cât mai mulţi ani.

"Prima dată m-am gândit la retragere în 2005, dar după înfrângerea din finala Ligii Campionilor, contra echipei Liverpool, am crezut că este mai bine să continui. Acum, mi-am propus să mă retrag în 2015, după ce îmi voi încheia contractul cu Chelsea", a mai spus antrenorul italian.

Ancelotti are în palmares cu AC Milan un titlu (2004), două trofee Liga Campionilor (2003, 2007) şi două trofee Supercupa Europei (2003, 2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici