Antrenorul lui PSG stârneşte furtună în Franţa după o glumă

Politicienii francezi l-au criticat marţi pe antrenorul echipei Paris Saint-Germain, după ce acesta a evitat preocupările legate de utilizarea de către echipă a zborurilor charter în timpul unei campanii naţionale de economisire a energiei.

2580 afișări
Imaginea articolului Antrenorul lui PSG stârneşte furtună în Franţa după o glumă

Sursa foto: AP

Când a fost întrebat la o conferinţă de presă dacă PSG a luat în considerare posibilitatea de a folosi trenuri mai ecologice în loc să zboare cu avionul la meciuri, antrenorul Christophe Galtier a glumit sarcastic spunând că ar putea, în schimb, să treacă la utilizarea de pânze pentru a-şi transporta jucătorii milionari, relatează AP.

Galtier a zâmbit iniţial la întrebare, iar atacantul vedetă Kylian Mbappe a izbucnit în râs. După ce s-a liniştit, Galtier a spus: "Mă gândeam că voi primi această întrebare. Ca să fiu foarte sincer cu voi, în această dimineaţă am vorbit cu firma care ne organizează călătoriile şi încercăm să vedem dacă putem călători cu un iaht terestru".

Răspunsul lor chicotind a declanşat o furtună mediatică în Franţa.

O serie de politicieni au reacţionat cu furie, iar ministrul francez al Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, a ripostat într-un tweet: "Domnule Galtier, suntem obişnuiţi cu răspunsuri mai relevante şi mai responsabile din partea dumneavoastră - să vorbim despre asta?"

În condiţiile în care guvernul îndeamnă consumatorii să reducă utilizarea combustibililor fosili, atât pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, cât şi pentru a preveni temutele penurii pe fondul tensiunilor cu furnizorul Rusia din cauza războiului din Ucraina, aparenta lipsă de preocupare a lui Galtier şi a lui Mbappe a atras acuzaţii că nu sunt la curent cu situaţia.

"Nu, aşa răspunzi tu ???? Băieţi, vreţi să vă treziţi ????", a scris pe Twitter primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Deputata ecologistă Francesca Pasquini l-a invitat pe Mbappe în Adunarea Naţională pentru "a vă învăţa despre problemele climatice, însoţit de echipa dvs.".

Dezbaterea privind utilizarea de către PSG a zborurilor pe distanţe scurte a început atunci când un director al reţelei feroviare de mare viteză din Franţa a reproşat clubului că şi-a transportat jucătorii cu avionul pe o distanţă scurtă de la Paris la Nantes, la sfârşitul săptămânii trecute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici