Antrenorul Oltchimului îşi doreşte ca echipa să rămână la Vâlcea. Vestergaard: "Eu şi Mette Klit am venit să antrenăm la Râmnicu Vâlcea pentru un loc fantastic"

Tehnicianul principal al echipei de handbal Oltchim, Jakob Vestergaard, îşi doreşte ca formaţia campioană să rămână la Râmnicu Vâlcea, însă a afirmat că în cazul unei mutări, va merge unde va fi nevoie.

215 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Oltchimului îşi doreşte ca echipa să rămână la Vâlcea. Vestergaard: "Eu şi Mette Klit am venit să antrenăm la Râmnicu Vâlcea pentru un loc fantastic"

Antrenorul Oltchimului îşi doreşte ca echipa să rămână la Vâlcea (Imagine: Remus Badea / MediafaxFoto)

"E clar că voi urma echipa oriunde se va duce, dacă va fi cazul să fie mutată de aici. Eu sper ca Oltchim să rămână la Râmnicu Vâlcea. Eu şi Mette Klit am venit să antrenăm la Râmnicu Vâlcea pentru un loc fantastic, pentru fani de excepţie, ştiu cum este atmosfera în sala sporturilor Traian. Aici ne simţim în siguranţă de fiecare dată când intrăm în sală. Chiar mi-aş dori cu adevărat ca echipa să rămână aici, dacă va fi posibil. Dacă va trebui să plecăm, nu ne rămâne decât să sperăm că vor fi tot primitori ca aici", a declarat Vestergaard.

Danezul recunoeşte că evenimentele din ultima perioadă au afectat moralul echipei: "Încercăm să ne gândim şi să vorbim foarte puţin despre treaba asta. Ne gândim mai mult la cum ne va afecta pe noi şi jocul nostru. Ne gândim un pic la treaba asta, dar încercăm să uităm de probleme când mergem să jucăm handbal".

Despre meciul de la Zalău, debutul Oltchimului în acest sezon competiţional, Vestergaard spune că a şi-a îndeplinit scopul, acela de a câştiga: "De fapt ne-am descurcat foarte bine, am vrut să câştigăm şi chiar am câştigat. În special în repriza secundă apărarea a fost foarte bună. Navaro a fost puternică în poartă, evoluţia ei ne-a ajutat mult şi noi chiar suntem impresionaţi de ceea ce s-a făcut până acum. Desigur trebuie să mai lucrăm la partea de atac. Mai aveam câteva jucătoare cărora la place să joace pe cont propriu şi trebuie să le convingem că în handbal jocul este colectiv. La Zalău este cu siguranţă un loc dificil. Micuţa sală a fost plină ochi iar atmosfera a fost foarte dură, potrivnică. Ne-am adaptat şi am câştigat, asta este ceae ce rămâne după meciul cu HC Zalău. Aştept să ne descurcăm mai bine când vom juca în Liga Campionilor. De fapt pentru asta ne antrenăm şi o vom face în perioada următoare, până când competiţia va începe".

Având în vedere că Oltchim nu joacă în următoarea etapă de campionnat, după retragerea naţionalei de tineret a României din Liga Naţională, Vestergaard s-a gândit să le facă o surpriză plăcută elevelor sale: "Jucătoarele vor avea câteva zile libere pentru că următorul meci va fi duminica viitoare. Pană acum s-au antrenat foarte intens. Jucătoarele sunt un pic obosite, unele au fost şi la Olimpiadă. Atunci când va începe Liga Campionilor, cu siguranţă nu vor mai avea timp de relaxare, şi nu vor avea ocazia să meargă acasă să îşi vadă familiile. Vrem ca ele să fie sută la sută pregătite pentru a juca la formă maximă în Liga Campionilor. Urmează trei zile un care nu vor fi antrenamente şi în care jucătoarele pot să facă ceea ce vor".

Antrenorul nordic spune că nu mai are nevoie de un al treilea portar, chiar dacă franţuzoaica Amandine Leynaud s-a accidentat şi este indisponibilă cel puţin şase luni. "Sunt mulţumit de cei doi portari pe care îi avem în lot. Desigur vreau ca Paula Ungureanu să îşi îmbunătăţească jocul cu fiecare meci. Este normal ca după ce a născut să aibă nevoie de ceva timp să îşi revină. Se antrenează bine şi sunt convins că va fi pregătită pentru Liga Campionilor. Are destulă experinţă şi ştie cum să aibă grijă să le dirijeze pe colegele din echipă. Ca o concluzie, nu căutăm un nou portar", a precizat tehnicianul.

În ceea ce o priveşte pe Allison Pineau, Vestergaard spune că mai este nevoie de timp pentru integrarea ei: "Allison este o foarte bună apărătoare. Am văzut asta şi în meciurile naţionalei Franţei. Probabil este printre cele mai bune apărătoare din lume. Allison ştie că trebuie să îşi îmbunătăţească jocul în atac, să fie coordonatorul de care avem mare nevoie. Îi mai trebuie timp să se acomodeze la o nouă limbă, la cerinţele unui nou antrenor. Vă promit că în Liga Campionilor va fi Pineau pe care o ştiaţi".

Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificilă, precizând că dacă nu va exista bugetul necesar, formaţia vâlceană nu va începe Liga Campionilor, nemaifiind susţinută financiar de combinat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că intenţionează să identifice formula juridică prin care Clubul Sportiv Municipal Bucureşti să preia şi să asigure bugetul echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, astfel încât formaţia să participe în Liga Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici