Antrenorul secund al Ţării Galilor: Gary Speed era adorat de jucători

Antrenorul secund al reprezentativei Ţării Galilor, olandezul Raymond Verheijen, a declarat că selecţionerul Gary Speed, care a fost găsit mort în locuinţa sa, la doar 42 de ani, era "adorat" de jucători.

110 afișări
Imaginea articolului Antrenorul secund al Ţării Galilor: Gary Speed era adorat de jucători

Antrenorul secund al Ţării Galilor: Gary Speed era adorat de jucători (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Speed, fost căpitan al Ţării Galilor, fusese numit selecţioner în decembrie 2010, fiind în funcţie la zece meciuri.

"De fiecare dată când intra într-o cameră aducea energie pozitivă. Se vedea clar că jucătorii îl adorau", a spus Verheijen, informează BBC.

El a precizat că Speed avea planuri mari pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014 şi susţine că le-a ridicat moralul jucătorilor.

"I-a făcut pe fotbaliştii săi să creadă că se pot califca la Cupa Mondială din Brazilia. A fost exemplul perfect că poţi face ce îţi propui şi jucătorii erau de acord cu el. Se putea vedea că jucătorii îl ascultau. Nu am văzut aşa ceva în cei 15 ani petrecuţi în fotbal", a spus Verheijen.

El s-a declarat absolut şocat de moartea prietenului său, găsit spânzurat. "Dacă l-ai fi cunoscut nu te-ai fi gândit că poate face aşa ceva. Îmi amintesc că era o persoană frumoasă, foarte stabilă şi plină de energie. Era foarte relaxat şi muncea foarte bine în condiţii de stres. Ne-am văzut miercuri la Bruxelles şi a fost atât de dinamic la o întâlnire de şapte ore, luptând pentru un program cât mai favorabil Ţării Galilor în preliminariile CM-2014", a adăugat Raymond Verheijen.

Selecţionerul Ţării Galilor, Gary Speed, a decedat la vârsta de 42 de ani, fiind găsit spânzurat în locuinţa sa din Cheshire.

Speed, internaţional de 85 de ori şi campion al Angliei cu Leeds United, a preluat naţionala galeză anul trecut, reuşind să câştige trei meciuri consecutive pentru prima oară după 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici