Arbitrul Tom Ovrebo: Viaţa mea s-a schimbat după meciul Chelsea-Barcelona

Arbitrul norvegian Tom Henning Ovrebo, care a oficiat la meciul Chelsea-Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor, a declarat că viaţa sa s-a schimbat după această partidă, lăsând să se înţeleagă că ar putea să renunţe la arbitraj, informează cotidianul Marca.

17 afișări

Întrebat dacă îi mai place fotbalul, arbitrul a spus: "De ce să nu-mi mai placă? Fotbal este parte din viaţa mea de la vârsta de 6 ani. Este greu să nu-ţi mai placă, în urma unui astfel de incident".

Totuşi, la întrebarea dacă îşi va încheia cariera în scurt timp, el a răspuns: "Este greu să iau o decizie în acest moment. De la acea partidă, lumea mă recunoaşte pe stradă şi mă arată cu degetul".

Tom Henning Ovrebo a fost aspru criticat pentru prestaţia de la meciul Chelsea-FC Barcelona, din manşa retur a semifinalelor Ligii Campionilor, în urma căruia Chelsea a ratat calificarea în finala competiţiei. La finalul meciului, atacantul ivorian al echipei Chelsea, Didier Drogba, a avut o reacţie extrem de nervoasă, manifestându-şi mânia împotriva arbitrului norvegian Tom Henning Ovrebo. După ce fusese înlocuit, Drogba a intrat din nou pe teren şi s-a îndreptat spre arbitru, ţipând în direcţia acestuia. Reţinut de coechipieri şi de reprezentanţi ai UEFA, jucătorul a fost avertizat de arbitrul norvegian. Nervos, jucătorul ivorian s-a îndreptat spre camerele de luat vederi şi a înjurat.

Didier Drogba şi-a cerut scuze ulterior pentru reacţia sa.

Şi antrenorul olandez al echipei Chelsea, Guus Hiddink, precum şi jucătorii John Terry şi Jose Bosingwa au fost extrem de critici la adresa arbitrului norvegian, considerând că acesta nu a acordat mai multe lovituri de pedeapsă în favoarea formaţiei londoneze. Guus Hiddink a susţinut că Chelsea a fost furată în acel meci, iar Jose Bosingwa a precizat că arbitrului norvegian i s-a spus să arbitreze împotriva echipei Chelsea: "Nu ştiu dacă este un arbitru sau un hoţ. Nu există cuvinte să descriem ceea ce a făcut el pe teren. Nu cred că ar mai trebui să arbitreze vreodată".

Presa engleză a scris, după meci, că Tom Henning Ovrebo a fost scos pe ascuns din Anglia, sub escorta poliţiştilor, după ce acesta a primit ameninţări cu moartea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici