Arestaţi-l pe Messi! Cât timp e liber va face la fel - presa internaţională

Presa internaţională îi aduce un omagiu argentinianului Lionel Messi, considerat un "zeu al fotbalului", un "uragan" sau "de legendă", după ce atacantul FC Barcelona a marcat de cinci ori în partida cu Bayer Leverkusen, scor 7-1, din manşa secundă a optimilor Ligii Campionilor.

570 afișări
Imaginea articolului Arestaţi-l pe Messi! Cât timp e liber va face la fel - presa internaţională

Arestaţi-l pe Messi! Cât timp e liber va face la fel - presa internaţională (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Arestaţi-l!. Atât timp cât Lionel Messi are permisiunea de a umba liber, astfel de lucruri se vor întâmpla. Superstarul argentinian s-a distrat cu Bayer Leverkusen şi a marcat de cinci ori. Încă o dată a fost de neoprit", au scris grecii de la SportDay.

"Mâna lui Messi", este titlul din As: "Cei 75,632 de spectatori prezenţi pot spune «Am fost acolo», aşa cum au spus cei care l-au văzut pe baschetbalistul Wilt Chamberlain marcând 100 de puncte într-un meci, pe Muhammad Ali făcându-l KO pe Sonny Liston sau pe săritorul Bob Beamon în mexic. Toţi au fost martori la ceva sublim. Messi a marcat cinci goluri într-un meci de Liga Campionilor. El a mai înscris patru goluri împotriva Valenciei şi două contra echipei Arsenal. Aseară a fost iar cel mai bun", a notat As.

"Uraganul" este titlul din El Pais, care susţine că nimeni nu cere mai mult de la Messi decât Messi şi notează că argentinianul transformă fiecare meci într-un spectacol, în timp ce Marca scrie: "Messi de Guiness".

Pentru germanii de la Bild, Messi este "zeul fotbalului": "Cele cinci goluri marcate au făcut ca echipa Bayer Leverkusen să pară ridicolă. Acest bărbat de 1,69 m a fost cu cinci goluri mai mare ca Leverkusen. A fost un dezastru pentru Bayer, dar o plăcere pentru fanii fotbalului".

Italienii de la Corriere dello Sport susţin că Messi este un "extraterestru" şi mai are nevoie doar de un succes cu Argentina pentru a ajunge la nivelul lui Diego Maradona.

"Messi stratosferic", a titrat L'Équipe, care susţine că argentinianul a fost fabulos. "Jucătorii de la Bayer, Manuel Friedrich şi Michal Kadlec şi-au disputat, la pauza meciului tur, tricoul lui Messi. Miercuri ar fi putut foarte bine să facă şi o fotografie cu starul în timpul meciului, având în vedere că argentinianul pare să joace în altă categorie", notează publicaţia franceză.

The Telegraph scrie că Messi s-a plâns de o durere de cap înainte de meci, însă cu siguranţă aceasta i-a trecut după ce a marcat de cinci ori.

Formaţia FC Barcelona s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 7-1 (2-0) echipa germană Bayer Leverkusen, meci în care argentinianul Lionel Messi a marcat de cinci ori, iar debutantul Christian Tello de două ori. În tur, FC Barcelona s-a impus, scor 3-1, astfel că s-a calificat în sferturi cu scorul general de 10-2. Lionel Messi, care a marcat în minutele 25, 42, 50, 58 şi 85, este primul jucător din istoria Ligii Campionilor care înscrie de cinci ori într-un meci. Tello, debutant în Liga Campionilor, a înscris în '55 şi '62.

Pentru Bayer a marcat Bellarabi, în minutul 90+1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici