Argăseală: Steaua nu ar trebui să fie suspendată de Comisia de Disciplină

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, după ce Comisia de Apel a FRF a anulat sancţiunile dictate împotriva cluburilor Dinamo şi Rapid, că nici gruparea "roş-albastră" nu ar trebui să fie suspendată de Comisia de Disciplină.

2 afișări
Imaginea articolului Argăseală: Steaua nu ar trebui să fie suspendată de Comisia de Disciplină

Argăseală: Steaua nu ar trebui să fie suspendată de Comisia de Disciplină

"Nu ştiu care a fost apărarea şi argumentele aduse în luarea acestei decizii de anulare a sancţiunilor cluburilor Dinamo şi Rapid, însă ştiu apărarea noastră şi că Steaua nu ar trebuie să fie suspendată de Comisia de Disciplină. Întrebaţi în cadrul şedinţei dacă FC Steaua şi-a îndeplinit toate obligaţiile de securitate, cei de la Jandarmerie şi BGS au răspuns răspicat «Da», aşa că nu ar trebuie să fim sancţionaţi", a spus Argăseală.

Comisia de Apel a FRF a decis, joi, anularea sancţiunilor cu suspendarea terenului dictate de Comisia de Disciplină cluburilor Rapid şi Dinamo, păstrând însă amenzile. Cluburile Dinamo şi Rapid au fost sancţionate de către Comisia de Disciplină cu două etape fără spectatori, respectiv una, ca urmare a incidentelor de la meciul direct, ce a avut loc în cadrul etapei a XV-a a Ligii I. În ciuda deciziei luate joi, Dinamo ar putea juca totuşi fără spectatori partida cu UTA din cadrul etapei a XVII-a a Ligii I, gruparea alb-roşie urmând să fie judecată, vineri, de Comisia de Disciplină a FRF pentru incidentele de la derbiul cu Steaua.

Comisia de Disciplină a FRF a amânat, pentru vineri, ora 13.00, judecarea incidentelor de la meciul Steaua - Dinamo, din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza apelului clubului Dinamo la pedeapsa primită pentru meciul contra Rapidului.

După meciul Steaua - Dinamo, scor 1-0, un număr de 434 de persoane au fost reţinute de jandarmi pentru identificare, fotografiere şi amprentare, pentru 12 au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi violenţe, iar 70 au fost amendate după incidentele care au avut loc, sâmbătă, înaintea şi în timpul partidei. Meciul a fost întrerupt de trei ori, în total aproximativ zece minute, din cauza incidentelor provocate de suporterii celor două formaţii, care au aruncat cu fumigene şi torţe în teren, vizibilitatea devenind inexistentă. De asemenea, un conflict violent a existat şi în afara stadionului între fanii stelişti şi forţele de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici