Argentina, Chile, Uruguay şi Paraguay intră în cursa pentru organizarea Campionatul Mondial de Fotbal din 2030

Argentina, Chile, Uruguay şi Paraguay şi-au lansat marţi, la Montevideo, candidatura oficială comună pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal în 2030, la exact 100 de ani de la prima ediţie a evenimentului.

220 afișări
Imaginea articolului Argentina, Chile, Uruguay şi Paraguay intră în cursa pentru organizarea Campionatul Mondial de Fotbal din 2030

"Suntem convinşi că FIFA are obligaţia de a onora memoria celor care au organizat prima Cupă Mondială", a declarat în Argentina Alejandro Dominguez, preşedintele federaţiei sud-americane Conmebol.

Acesta a participat la un eveniment de lansare la sediul Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA) din Ezeiza, la sud de Buenos Aires, relatează France 24.

Concurenţa se intensifică înainte ca FIFA să aleagă o gazdă în 2024

Principala provocare a sud-americanilor este o candidatură comună a Spaniei, Portugaliei şi Ucrainei, care are sprijinul organismului de conducere european UEFA.

Arabia Saudită ia în considerare posibilitatea de a candida la organizare, alături de Egipt şi Grecia.

În decembrie, Dominguez a declarat că FIFA ar trebui să onoreze moştenirea legendelor Pele şi Diego Maradona prin atribuirea Cupei Mondiale 2030 continentului sud-american.

Uruguay a fost prima campioană mondială din istorie în 1930, învingând Argentina cu 4-2 în finala Cupei Mondiale cu 13 echipe pe care a găzduit-o la Montevideo.

Argentina este campioana în exerciţiu, după ce a triumfat anul trecut în faţa Franţei în Qatar.

Următoarea Cupă Mondială va fi găzduită în 2026 de Statele Unite, Mexic şi Canada, prima dată când vor fi 48 de echipe în competiţie, faţă de 32.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici