Argentina l-a sărbătorit în weekend pe regretatul Maradona

Fotbalul argentinian a marcat în acest weekend ziua de naştere a regretatului star al fotbalului mondial Diego Armando Maradona, meciurile din întreaga ţară fiind întrerupte de un moment dedicat amintirii sale, iar jucătorii şi fanii s-au echipat pentru a-l cinsti pe controversatul superstar.

182 afișări
Imaginea articolului Argentina l-a sărbătorit în weekend pe regretatul Maradona

Argentina l-a sărbătorit în weekend pe regretatul Maradona

Fostul jucător de la Boca Juniors, Napoli şi Barcelona a murit pe 20 noiembrie anul trecut, în urma unui atac de cord. Moartea sa a fost deplânsă pe scară largă în Argentina, pe care a condus-o la triumful de la Cupa Mondială din 1986.

"Astăzi, la 61 de ani de la naşterea sa, amintirea sa este mai prezentă ca niciodată", a scris Federaţia Argentiniană de Fotbal (AFA). "Pentru că Diego este etern".

AFA a transmis tuturor cluburilor profesioniste că jucătorii trebuie să intre pe teren purtând tricouri cu fotografia lui Maradona în faţă, iar căpitanii echipelor trebuie să poarte o banderolă în culorile naţionale ale Argentinei cu silueta acestuia.

La toate meciurile, inclusiv la cele ale amatorilor şi ale copiilor, s-a cerut ca după 10 minute să se facă o pauză de un minut de aplauze.

Federaţia argentiniană de fotbal a estimat că peste 1.000 de meciuri din întreaga ţară au participat la acest proiect şi le-a cerut fanilor să facă fotografii şi să le încarce folosind hashtag-ul #1000PartidosPorEl10, sau "1000 de meciuri pentru cei 10".

"Diego este în inimile tuturor argentinienilor", a precizat AFA. "Nu-l rataţi".

Primele omagii au avut loc la meciurile de vineri seară din campionat, cu panouri publicitare amplasate în afara stadioanelor, care au afişat fotografii ale starului.

O dronă care transporta o replică a tricoului argentinian cu numărul 10 al lui Maradona a survolat stadionul pe care Racing a pierdut acasă cu Defensa y Justicia.

Melodii dedicate în semn de omagiu pentru Maradona au fost difuzate în timp ce fanii au aplaudat şi au cântat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici