Argentina se alătură Croaţiei în prima semifinală de la Mondial, după un meci dramatic cu Olanda

  • Naţionala de fotbal a Argentinei s-a calificat cu emoţii în semifinala Campionatului Mondial din Qatar, învingând la lovituri de departajare Olanda.
  • După 90 de minute, scorul a fost 2-2, după ce Argentina a condus cu 0-2.
  • La penalty-uri, Argentina a ratat o dată, iar Olanda de două ori.
872 afișări
Imaginea articolului Argentina se alătură Croaţiei în prima semifinală de la Mondial, după un meci dramatic cu Olanda

Sursa foto: MediafaxFoto

După o primă jumătate de oră dominată teritorial de Argentina, care a fost mai prezentă în jumătatea adversă, Lionel Messi a găsit o pasă excelentă pe culoar, pentru Molina, care a pătruns în careu şi a împins mingea în poartă cu vârful ghetei (0-1, min. 35).

Olandezii au încheiat repriza cu un singur şut spre poartă, în timp ce sudamericanii şutaseră de 5 ori, din care 3 tentative au prins cadrul porţii.

Dominarea argentinienilor a continuat şi în repriza secundă, „portocala mecanică” nereuşind să ajungă periculos în faţa careului lui Emiliano Martinez.

Anticipând majorarea scorului, Messi a trimis întâi foarte puţin peste poartă, din lovitură liberă, pentru ca în minutul 73 să transforme un penalty, acordat după un fault în careu asupra lui Julian Alvarez (0-2, min. 73).

Olandezii s-au trezit din „pumni” şi în minutul 83, după o centrare de pe flancul drept trimisă de Steven Berghuis, mingea îl găseşte pe Wout Weghorst în zona punctului cu var, de unde acesta a marcat bine plasat şi puternic cu o lovitură de cap (1-2, min. 83).

Peste două minute, Luuk de Jong a trimis un şut puternic din careu, mingea lovind plasa laterală.

Arbitrul de rezervă a dictat 10 minute suplimentare de joc, timp în care Olanda a riscat mai mult şi în minutul 90+11 a obţinut o lovitură liberă de la 18-20 de metri.

Koopmeiners a executat surprinzător, pe jos, pasându-i lui Weghorst pe lângă zid, de unde olandezul a şutat din întoarcere, pe lângă Martinez, egalând şi trimiţând meciul în prelungiri (2-2, min. 90+11).

Prima fază importantă a prelungirilor a apărut abia în minutul 113, când Luuk de Jong a primit o pasă în careu, din lovitură liberă, însă şutul său s-a lovit de opoziţia fundaşilor argentinieni, în două rânduri.

Sudmericanii au declanşat forcing-ul în ultimele 10 minute, odată cu introducerea lui Di Maria. Un prim şut al lui Lautaro Martinez s-a lovit în drumul spre gol de van Dijk şi a ricoşat în corner.

După alte două lovituri de colţ, una finalizată cu o lovitură de cap peste poartă, Olanda a plecat în două rânduri la contraatac, însă baloanele trimise în faţa porţii au fost reţinute de fiecare dată de Emiliano Martinez.

Messi a şutat apoi, mingea părând că prinde cadrul porţii, însă o deviere salvatoare a făcut ca tabela să rămână nemodificată.

La fel ca după şutul lui Enzo Fernandez din marginea careului, care a nimerit bara din dreapta porţii lui Andries Noppert.

Cele 120 de minute de joc s-au încheiat cu scorul de 2-2.

Olanda a bătut prima lovitură de departajare, prin van Dijk, Emiliano Martinez ghicind colţul şi parând: 0-0.

Messi l-a executat cu mult calm pe Noppert pentru 0-1.

Emiliano Martinez a parat apoi şi execuţia lui Berghuis, executată bine, pe cealaltă parte: 0-1.

Paredes a încheiat cu gol a doua serie de lovituri pentru 0-2.

Koopmeiners a marcat prima dată pentru Olanda de la punctul cu var: 1-2.

Montiel l-a păcălit pe Noppert, în timp ce tribunele argentiniene cântau: 1-3.

Weghorst prelungeşte agonia pentru Olanda şi îl învinge pe Martinez: 2-3.

Enzo Fernandez, autorul şutului în bară de pe final, trimite pe lângă şi prelungeşte şansele olandezilor 2-3.

Luuk de Jong lasă soarta calificării în gheata lui Lautaro Martinez, marcând pentru 3-3.

Argentinianul nu ratează şi duce scorul la 3-4 la penalităţi, consfinţind calificarea Argentinei în semifinală, alături de Croaţia, cu scorul general de 5-6 (2-2).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici