Arnaut Danjuma, fotbalist care a dormit pe străzi, este eroul zilei în Liga Campionilor

  • Echipa spaniolă Villarreal este ultima echipă calificată în optimile de finală ale Liga Campionilor.
  • Joi seară, gruparea iberică, deţinătoarea Ligii Europa, a învins-o pe Atalanta, la Bergamo, scor 3-2, şi a terminat pe locul 2 în Grupa F.
  • Olandezul Arnaut Danjuma, care are o poveste de viaţă fabuloasă, a fost decisiv, marcând două goluri, în minutele 3 şi 51.
636 afișări
Imaginea articolului Arnaut Danjuma, fotbalist care a dormit pe străzi, este eroul zilei în Liga Campionilor

Danjuma

Meciul de la Bergamo trebuia să se joace miercuri seară, dar ninsoarea a amânat partida pentru a doua zi. Cu 11 puncte adunate, Manchester United nu mai putea fi dată jos de pe primul loc.

Lupta pentru poziţia a doua s-a dat între Villarreal, 7 puncte, şi Atalanta, 6 puncte, Italienii, în mare formă în Serie A, aveau nevoie de victorie, pentru calificare. Au pierdut, au terminat pe 3 şi merg în Liga Europa, iar Young Boys Berna a terminat ultima, cu 5 puncte.

Omul meciului din Italia a fost un olandez care a dormit pe străzi. „Unele zile am ajuns să dormim în maşină, pentru că nu aveam alte locuri în care să mergem”, povesteşte Danjuma, 24 de ani, condiţiile grele trăite în Olanda, în timpul copilăriei.

Numele său înseamnă „născut într-o vineri”, în limba mamei sale, o femei din Nigeria care s-a căsătorit cu un olandez, în timp ce lucra în Lagos, Nigeria. Arnaut s-a născut acolo, în 1997. După 4 ani, familia a decis să se mute în Olanda. La scurt timp, însă, părinţii lui s-au despărţit şi el a rămas alături de mama lui, care s-a chinuit să-l ţină alături de cei doi fraţi.

La 11 ani, Arnaut reuşeşte să ajungă la Centrul de Copii şi Juniori al celor de la PSV Eindhoven. Drumul lui, însă, a fost blocat. La 19 ani, rămâne liber de contract şi ajunge la NEC Nijmegen, unde, în două sezoane, joacă în Eredivisie şi la echipa B.

Club Brugge îl observă şi îl aduce imediat în Belgia. Marcheză primul gol în Liga Campionilor, în 2018, împotriva celor de la Atletico Madrid: o rachetă sol-aer de la distanţă care îl loveşte pe Oblak. Vine apoi telefonul celor de la Bournemouth, cu care nu-şi găseşte locul în Premier League. Echipa retrogradează, iar Danjuma foloseşte sezonul trecut pentru a face saltul definitiv: marchează 15 goluri şi este votat MVP al anului de către fani.

De acolo, a aterizat la naţionala Olandei, cu Ronaldo Koeman selecţioner, şi transferul la Villarreal, unde suplineşte la perfecţie absenţa liderului din atac, Gerard Moreno, având 9 goluri şi 4 pase decisive. Acum, la Villarreal, este poreclit „Danjumagic”, pentru isprăvile din teren.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici