Arsenal a câştigat Community Shield la lovituri de departajare, în faţa lui Manchester City

Arsenal Londra a învins-o pe Manchester City cu 4-1 la penalty-uri, câştigând duminică Community Shield şi obţinând primul trofeul al sezonului în Anglia, într-un meci în care a fost condusă timp de 101 minute.

479 afișări
Imaginea articolului Arsenal a câştigat Community Shield la lovituri de departajare, în faţa lui Manchester City

Arsenal a câştigat Community Shield la lovituri de departajare, în faţa lui Manchester City

Fabio Vieira a marcat lovitura de pedeapsă câştigătoare, după ce Arsenal a egalat în al 11-lea minut de joc suplimentar, pentru un 1-1, care a dus cele două echipe direct la executarea loviturilor de departajare, pe stadionul Wembley din Londra.

"Pentru noi, este o declaraţie. Este un marker pentru a şti că putem merge şi bate Man City într-un meci mare atunci când contează", a declarat Aaron Ramsdale, portarul lui Arsenal, pentru ITV.

"Nu suntem siguri cum va fi în acest sezon. Dar acel blocaj mental a dispărut. Suntem gata să mergem mai departe acum".

În timp ce City a avut cea mai mare parte a posesiei în prima repriză, Arsenal a avut cele mai mari ocazii, Kai Havertz irosind două oportunităţi de a deschide scorul, Stefan Ortega opunându-se.

Cole Palmer a deschis scorul pentru „cetăţeni” în minutul 77m cu un şut de la marginea careului.

Ramsdale şi-a salvat apoi echipa de două ori la rând, în faţa lui Phil Foden şi Rodri pentru a menţine deficitul la un gol.

Arsenal a reuşit să egaleze prin golul lui Leandro Trossard în minutul 11 al timpului suplimentar de joc.

La loviturile de departajare, Kevin de Bruyne a şutat în bara transversală, iar Ramsdale a salvat un şut slab al lui Rodri, înainte ca Vieira să obţină cea de-a 17-a victorie a lui Arsenal, în deschiderea sezonului, trecând astfel pe locul al doilea în topul tuturor timpurilor, după Manchester United.

Victoria londonezilor a prelungit seria de înfrângeri a lui City în Community Shield, după înfrângerile cu Liverpool în sezonul trecut şi Leicester City în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici