Arsenal ajunge la un acord de 65 de milioane de lire sterline pentru transferul lui Havertz

Arsenal a ajuns la un acord de principiu pentru a semna cu atacantul german Kai Havertz de la Chelsea pentru aproximativ 65 de milioane de lire sterline (82,72 milioane de dolari), a anunţat miercuri The Athletic.

138 afișări
Imaginea articolului Arsenal ajunge la un acord de 65 de milioane de lire sterline pentru transferul lui Havertz

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Raportul a precizat că au fost convenite condiţiile personale cu Havertz, iar în urma mutării jucătorului de 24 de ani în cealaltă parte a Londrei, Arsenal va plăti o taxă iniţială de 62 de milioane de lire sterline, la care se vor adăuga alte trei milioane de lire sterline în plus.

Havertz ar fi al doilea cel mai scump transfer al lui Arsenal, după ce a plătit o sumă record pentru club, de aproximativ 72 de milioane de lire sterline, pentru atacantul Nicolas Pepe din Coasta de Fildeş, în 2019.

Internaţionalul german Havertz a fost transfert de Chelsea cu un contract pe cinci ani în 2020 pentru aproximativ 71 de milioane de lire sterline, după două sezoane prolifice cu Bayer Leverkusen, din Bundesliga.

La Chelsea, el a câştigat Liga Campionilor în primul său sezon, marcând golul victoriei în finala din 2021, împotriva lui Manchester City.

Jucând în mai multe poziţii în prima linie şi la mijlocul terenului, Havertz a marcat 14 goluri în campania 2021-22, dar a înscris doar de nouă ori în sezonul trecut, când Chelsea s-a luptat să marcheze sub trei manageri diferiţi şi a terminat pe locul 12 în clasament.

Aceştia caută să se debaraseze de jucători în sezonul apropiat, după ce au cheltuit peste 600 de milioane de euro pe noi achiziţii de când au fost cumpăraţi anul trecut de un grup de investiţii condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi Clearlake Capital.

Arsenal a terminat pe locul al doilea, după campioana Manchester City, şi s-a calificat în Liga Campionilor pentru prima dată din campania 2016-17.

Clubul din nordul Londrei caută, de asemenea, să îşi întărească mijlocul terenului, Declan Rice, de la West Ham United, fiind una dintre principalele ţinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici