Arsenal câştigă fără emoţii derby-ul cu Tottenham şi se detaşează în fruntea Premier League

După ce a pierdut ultimele 8 meciuri directe din deplasare de la Tottenham, liderul din Premier League, Arsenal, s-a impus în cele din urmă duminică, cu un categoric 2-0, în derby-ul nordului Londrei, din etapa a 20-a din campionatul englez, distanţându-se la 8 puncte de a doua clasată.

193 afișări
Imaginea articolului Arsenal câştigă fără emoţii derby-ul cu Tottenham şi se detaşează în fruntea Premier League

Arsenal câştigă fără emoţii derby-ul cu Tottenham şi se detaşează în fruntea Premier League

Echipa lui Mikel Arteta, căpitanul ultimei echipe a lui Arsenal care a câştigat în 2015 pe terenul Spurs (1-2), a reuşit o primă repriză în care a decis soarta meciului.

Hugo Lloris a reuşit o primă intervenţie salvatoare, în debutul meciului, la mingea trimisă de Eddie Nketiah, însă peste câteva minute a deviat în propria poartă şutul centrare trimis Bukayo Saka.

Lloris a continuat să fie actorul principal al gazdelor, atunci când a respins şutul de la distanţă al lui Martin Ødegaard, înainte ca Thomas Partey să şuteze în bara transversală.

În minutul 36, căpitanul norvegian al lui Arsenal a dublat avantajul tunarilor, cu un şut din afara careului, lângă bară (2-0).

A venit apoi rândul lui Ramsdale să îşi salveze echipa de la primirea unui gol, de două ori în faţa lui Harry Kane şi apoi respingând şutul lui Ryan Sessegnon.

Lloris a continuat duelul portarilor, opunându-se tentativei lui Nketiah, după care tunarii a reuşit să facă faţă presiunii gazdelor din ultimele minute, desprinzându-se la 8 puncte în frunea clasamentului din Premier League, după ce principala urmăritoare, Manchester City a pierdut sâmbătă derby-ul cu Man United.

Tottenham se află pe locul 5, cu 33 de puncte, la 5 de un loc de Liga Campionilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici